Moja in vajina dlan, skupaj za lepši vsakdan v vrtcu Mala Nedelja

Dotik mame in očeta ima čudežno moč.

Prlekija-on.net, torek, 26. marec 2024 ob 17:45
Srečanje družin v vrtcu Mala Nedelja

Srečanje družin v vrtcu Mala Nedelja

Vsako leto že tradicionalno pripravimo v našem vrtcu srečanje mamic in očkov, družin. Letošnja se je odvrtela pod sloganom »MOJA IN VAJINA DLAN, SKUPAJ ZA LEPŠI VSAKDAN«.

Dlan, ki prime dlan, ustvari dotik. Dotik v naših telesih sproži signale, ki potujejo do naših možganov. V možganih pa tvorijo hormone za srečo in dobro počutje. Zato vsi ljudje potrebujemo dotik in zlasti mamin in očetov ljubeč dotik ima čudežne moči. Zmore pobožati, objeti, potolažiti, pomagati vstati, spodbujati, tudi poriniti naprej v življenje.

Pot otroštva bodo otroci lažje prehodili, če jim je v oporo mamina in očetova dlan in to iz dneva v dan. Pa ne zato, da jih le razvajajo in ugodijo vsaki njihovi zahtevi ali jih zavijajo v vato, ampak zato, da jim pomagajo do samostojnega življenja. In ker imamo priložnost skupaj to pot njihovega otroštva prehoditi le enkrat, moramo razmisliti, kakšno sled bomo kot starši pustili za seboj, kakšnega otroka bomo vzgojili, kako ga opremili, da bo življenju pogumen, vztrajen, uspešen, srečen ..., zato je tako pomembno, da mamina in očetova dlan gradi skupaj z otrokom lepši vsakdan.

Otroci in vzgojiteljice smo se v kulturnem programu predstavili z različnimi glasbeno - plesnimi nastopi in tako pričarali staršem nasmeh na obraz in srečo v očeh. Nastop otroka - za starše neprecenljivo. Pa čeprav je enoletnik, ki nestrpno išče znan obraz med publiko.

Po končanem programu so otroci staršem podarili tudi spominska darilca in jih pogostili.

Popoldan je minil v lepem druženju in nam vsem ostal v lepem spominu.

Zapisala: Ksenija Kolar Švarc, pomočnica ravnateljice za vrtec




Več v Najmlajši