V vrtcu Mala Nedelja prebudili pomlad z obiskom deklice Pomladi

Voda je pomembna za življenje.

Prlekija-on.net, sreda, 27. marec 2024 ob 16:17
Deklica Pomlad v vrtcu Mala Nedelja

Deklica Pomlad v vrtcu Mala Nedelja

Letošnje leto nam je deklica Pomlad pripravila prav zanimiv pozdrav pomladi, saj smo se skupaj s pomladnim dnevom spomnili na Svetovni dan voda in dan žab.

V vrtcu smo se v mesecu marcu posvečali vodi, kjer je starejša skupina v okviru eko projekta raziskala okolico vrtca in spoznavala potoke, studence, kopališče Bioterme Mala Nedelja, izvire in hidrante, torej vse, kar je povezano z vodo.

V dokaj hladnem dopoldnevu smo se otroci in vzgojiteljice zbrali na ploščadi pred vrtcem. Deklica Pomlad nas je obiskala in s seboj prinesla posebno darilo: knjigo z naslovom Raziščimo vodo. Vsaki skupini otrok je podarila zalivalke, v katere smo nalili vodo in jo spustili po klančini terase, da smo dobili luže. Prisluhnili smo krajši zgodbici in zapeli pesmico »Dekle je po vodo šlo«, ob deklamaciji »Oj, luže globoke« pa smo pripravili pravi raj za otroke, saj se je naša terasa spremenila v mlako, po kateri smo s škornji veselo čofotali in postali nagajive žabice.

Nato smo se preselili v telovadnico na ustvarjalne delavnice, ki nam jih je pripravila deklica Pomlad, izvedli smo eksperiment vodni oblak, nastale so risbice mokro na mokro in pisani deževniki so s pomočjo vode zares oživeli.

V prijetnem ambientu vrtcu smo pripravili bogato razstavo za starše in vse mimoidoče, v upanju, da nam deklica Pomlad naslednje leto spet prinese zvrhan koš pomladnega ustvarjanja in dobre volje.

Zapisala Liljana Peršak, vzgojiteljica




Več v Najmlajši