Priprave na božični čas v Cezanjevcih

Priprave na božični čas na Osnovni šoli Janka Ribiča Cezanjevci

Nataša Pušenjak, ponedeljek, 5. december 2011 ob 18:06
Priprave na božični čas na Osnovni šoli Janka Ribiča Cezanjevci

Priprave na božični čas na Osnovni šoli Janka Ribiča Cezanjevci

Na Osnovni šoli Janka Ribiča Cezanjevci že diši po prihajajočih praznikih. Skozi ves november so bile na šoli organizirane različne delavnice, v katere so se lahko vključili učenci in dali duška svoji ustvarjalnosti.
Poudarek je bil na oblikovanju gline, saj smo na šoli zelo veseli nove pridobitve - peči za žganje gline.

V izdelovanju jabolk iz gline so se najmlajši učenci preizkusili pri oblikovalnemu krožku, ki ga vodi učiteljica Manja Gospodarič. Slednja je skupaj z učiteljicami Jasno Lampreht, Klavdijo Sever in Natašo Pušenjak, organizirala še popoldansko delavnico, ki je potekala 9. novembra. Na njej so učenci od 2. do 8. razreda spoznali različne tehnike oblikovanja gline. Nastale so različne reliefne slike, posodice in kipi.

22. novembra so Klementina, Monika H., Monika B, Ana, Klara in Nina, učenke iz 8. razreda, organizirale in izvedle delavnice za učence podaljšanega bivanja. Bili so zelo uspešni, s skupnimi močmi so izdelali kar 75 voščilnic za prihajajoče praznike.

V četrtek, 24. novembra, sta šolska svetovalna delavka, Martina Cvetko in predmetna učiteljica Jasna Lampreht v sodelovanju z učenkami čebelarskega krožka izvedli ustvarjalne delavnice za nadarjene učence. Vlivali so sveče in iz voska izrezovali okraske ter jaslice.

V petek je ustvarjala cela šola. Na tehniškem dnevu so učenci po razredih izdelovali različne izdelke za božični bazar. Osmošolcem se je na povabilo njihove razredničarke Jasne Lampreht priključila tudi ustvarjalka Vladka Šerbinek in učence seznanila s posebno tehniko izdelovanja voščilnic, izdelali so tudi edinstven pisemski papir za Miklavža, Božička in Dedka Mraza. Veseli nas, da se je Vladka odzvala povabilu in nas ponovno navdušila z njeno brezmejno ustvarjalnostjo.

V soboto, 26. novembra in na prvo adventno nedeljo so učenci mojstrovine, ki so jih ustvarjali ves mesec, tudi uspešno prodali. Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem božičnega bazarja.

Z božičnim bazarjem pa na šoli še zdaleč nismo zaključili priprav na praznike. Pravzaprav smo se šele dodobra ogreli in prav je tako, saj se decembra podajamo novim izzivom naproti.


Več v Kultura in izobraževanje