Traktorist vozil pod vplivom alkohola in ostal brez vozniškega dovoljenja

Ormoški policisti so obravnavali še voznika in kolesarko, ki sta vozila pod vplivom alkohola ter prometno nesrečo, kjer je povzročitelj prav tako vozil pod vplivom alkohola.

Prlekija-on.net, torek, 9. april 2024 ob 12:30
Traktorist je vozil pod vplivom alkohola

Traktorist je vozil pod vplivom alkohola

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 5. aprila, ob 14.15 so policisti pri rednem delu zasegli manjšo količino prepovedane droge. Zoper osebo sledi hitri postopek z izdajo odločbe po ZPPPD.

Ob 18.30 je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti vozniku traktorja, kateri je pokazal rezultat 0.32 mg na liter izdihanega zraka. Vozniku je bil izdan plačilni nalog, in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Ob 20.35 so policisti kontrolirali voznika osebnega vozila. V postopku je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, katerega rezultat je pokazal 0.45 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu je bilo vozniku začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

V soboto, 6. aprila, ob 17.16 so policisti obravnavali tatvino. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 23.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v naselju Grabe, ki se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola. V prometni nesreči se je ena oseba lažje poškodovala. Policisti so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je oseba vozila pod vplivom alkohola. Vozniku je bila izrečena globa, in začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje.

V nedeljo, 7. aprila, ob 4.10 so bili policisti obveščeni o dvanajstih osebah, ki so se nahajale na avtobusni postaji v naselju Obrež in za katere se sumi, da so ilegalni migranti. Pri postopku ugotavljanja identitete je bilo ugotovljeno, da gre dejansko za tuje državljane, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Med postopkom so osebe zaprosile za mednarodno zaščito in so po končanem postopku bili nastanjeni v azilni dom.

Ob 15.06 so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je kolesarka bila samoudeležena v prometni nesreči in sicer je padla ter pri tem zadobila lahke telesne poškodbe. Prav tako je vozila pod vplivom alkohola. Kolesarki bo izdan plačilni nalog v zvezi kršitev določil ZPrCP.

Ob 17.15 so policisti obravnavali kaznivo dejanje »Poškodovanje tuje stvari«.

Ob 17.27 so policisti obravnavali kaznivo dejanje »Tatvine«.




Več v Črna kronika

Prometna nesreča, foto: PGD Ljutomer

V trčenju sta se poškodovali dve osebi

ponedeljek, 29. april 2024 ob 09:45
Policija

Vozniku zasegli moped

ponedeljek, 29. april 2024 ob 08:26