Po novi rekordni nedelji prihaja izrazita ohladitev

Danes je bil presežen absolutni aprilski temperaturni rekord, prihaja pa izrazita ohladitev, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 700 m.

Prlekija-on.net, nedelja, 14. april 2024 ob 20:21
Nedelja je bila spet topla

Nedelja je bila spet topla

Kot navaja Agencija RS za okolje (Arso), je bil danes presežen absolutni aprilski temperaturni rekord. V Metliki se je namreč segrelo do 31,8 °C. Še na osmih meteoroloških postajah so izmerili temperaturo višjo od 30 °C. Zbrali so jih v tabeli. Glede na dolgoletne homogenizirane in interpolirane nize podatkov je bil kar na 42 meteoroloških postajah presežen aprilski temperaturni rekord.

Kljub poletni vročini pa je pred nami sprememba vremena. Po suhem ponedeljku, bo v torek zjutraj v severnih krajih začelo deževati. Čez dan se bodo padavine postopno širile proti jugu in popoldne bodo zajele vso Slovenijo. Vmes se bodo pojavljale tudi nevihte. Temperatura se bo spuščala, zapihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem burja.

Ponoči bo pretežno jasno, ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14 °C. V ponedeljek bo precej jasno z občasno koprenasto oblačnostjo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Popoldne se bo na severozahodu oblačnost povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 °C.

V nedeljo je zelo sončno in toplo

Izmerili najzgodnejšo »tridesetico« v zgodovini merjenj


V torek zjutraj bo v severnih krajih začelo deževati. Čez dan se bodo padavine postopno širile proti jugu in popoldne zajele vso Slovenijo. Vmes bodo tudi nevihte. Hladilo se bo, zapihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem burja. Meja sneženja se bo popoldne spustila do nadmorske višine okoli 700 m, zvečer in v noči na sredo pa ponekod v osrednji Sloveniji še niže.

V sredo in v četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno in dokaj hladno, nastalo bo nekaj popoldanskih ploh ali neviht.

Kljub temu, da smo še vedno v 1. polovici meseca...

Objavil/a ARSO vreme dne Nedelja, 14. april 2024
Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu



Več v Narava