V severnem in vzhodnem delu Slovenije ponekod sneži

Meja sneženja je na okoli 500 m nadmorske višine.

Prlekija-on.net, torek, 16. april 2024 ob 15:33

V severovzhodnem delu Slovenije v višjih predelih ponekod že sneži. Voznike opozarjamo, da je v primeru snega na...

Objavil/a Promet.si dne Torek, 16. april 2024

Ponekod sneži

Kot je bilo napovedano za torek, je celotno Slovenijo zajela izrazita hladna fronta, ki jo spremljajo nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra in sodro. Ponekod tudi sneži med drugim na Koroškem ter tudi na območju Celja in Maribora. Meja sneženja je na okoli 500 m nadmorske višine. S prehodom fronte se je ohladilo, temperature bodo večinoma od 1 do 9 na Primorskem še do 20 °C.

Na razmere opozarja tudi Prometno-informacijski center, saj v severnem in vzhodnem delu Slovenije ponekod sneži. Voznike opozarjajo, da je v primeru snega na vozišču obvezna zimska oprema.

Cesta čez prelaz Ljubelj je na avstrijski strani zaprta, obvezne verige so na prelazih Vršič, Korensko sedlo, Ljubelj in Jezerski Vrh.

Spodaj je nekaj fotografij iz ARSO in DARS kamer na severu države ter video sneženja iz Celja, Maribora in Šempetra v Savinjski dolini.

Padavine bodo zajele vso Slovenijo

Padavine bodo zajele vso Slovenijo, ohladilo se bo


Sneži tudi v Celju. V naslednjih urah se bo sneženje širilo proti zahodu in jugu države. Lokalno lahko tudi po nižinah zapade nekaj centimetrov snega. Možen je snegolom. Posnetek nam je poslala Vesna Gaube.

Objavil/a Meteoinfo Slovenija dne Torek, 16. april 2024

Sneženje se je ponekod po Sloveniji že spustilo do nižin. Video prihaja iz Maribora, Lana Grešak, hvala za poročanje.

Objavil/a Meteoinfo Slovenija dne Torek, 16. april 2024

Hladna fronta, ki je prinesla močan veter, dež, nevihte, sodro, sneg in konkretne ohladitve, je že zajela večji del Slovenije. Video prihaja iz Šempetra v Savinjski dolini, kjer že nekaj časa močno sneži. Stanka Bukovnik, hvala za poročanje.

Objavil/a Meteoinfo Slovenija dne Torek, 16. april 2024



Več v Narava