V Gornji Radgoni je potekalo XVIII. regijsko preverjanje znanja prve pomoči učenk in učencev

Preverjanja se je udeležilo 12 ekip (po 2 ekipi z osnovnih šol Gornja Radgona in Križevci ter po ena ekipa OŠ Apače, OŠ Dr. Antona Trstenjaka Negova, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Kajetana Koviča Radenci, OŠ Stročja vas, OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici in OŠ Tišina).

Prlekija-on.net, četrtek, 25. april 2024 ob 12:12
XVIII. regijsko preverjanje znanja prve pomoči

XVIII. regijsko preverjanje znanja prve pomoči

V petek, 19. aprila, se je na OŠ Gornja Radgona odvijalo XVIII. regijsko preverjanje znanja prve pomoči učenk in učencev pomurskih osnovnih šol. Preverjanja se je udeležilo 12 ekip (po 2 ekipi z osnovnih šol Gornja Radgona in Križevci ter po ena ekipa OŠ Apače, OŠ Dr. Antona Trstenjaka Negova, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Kajetana Koviča Radenci, OŠ Stročja vas, OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici in OŠ Tišina).

Ekipe so se pomerile v teoretičnem delu (s testom se je preverjalo poznavanje Rdečega križa in poznavanje osnov prve pomoči) in praktičnem delu na treh delovnih mestih, kjer so ocenjevalci preverjali in ocenjevali, kako so se ekipe lotile oskrbe poškodb v okviru posameznega scenarija na tistem delovnem mestu.

Največje število točk skupaj v praktičnem in teoretičnem delu je dobila Gornja Radgona A. Kot zmagovalna ekipa regijskega preverjanja znanja prve pomoči za osnovnošolke in osnovnošolce se bodo udeležili XVIII. državnega preverjanja znanja prve pomoči, ki bo v Slovenskih Konjicah v soboto, 11.5.2024. 

Državnega preverjanja znanja prve pomoči pa se bo udeležila tudi ekipa Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, saj so se kot edini srednješolci iz regije prijavili na tekmovanje. Državno preverjanje za srednje šole bo prav tako v Slovenskih Konjicah, vendar en dan pred osnovnošolskim, torej v petek, 10.5.2024.

Vsem sodelujočim ekipam čestitamo za uspešno prikazano znanje o prvi pomoči.

Zmagovalni ekipi Osnovne šole Gornja Radgona A želimo v nadaljevanju preverjanja veliko uspeha.




Več v Kultura in izobraževanje