Svetovni dan knjige in vseslovensko petje s srcem v vrtcu Mala Nedelja

Predati najmlajšim ljubezen do stare slovenske pesmi in do branja - neprecenljivo.

Prlekija-on.net, petek, 26. april 2024 ob 08:34
Svetovni dan knjige v vrtcu Mala Nedelja

Svetovni dan knjige v vrtcu Mala Nedelja

V vrtcu Mala Nedelja smo v prostorih naše telovadnice obeležili Svetovni dan knjige in podprli akcijo Vseslovensko petje s srcem. Tej akciji smo se v našem vrtcu pridružili že četrtič.

V prijetnem ambientu smo se družili mali in veliki iz celega vrtca. Skupaj smo posedeli pod našimi drevesi in na glas ter ponosno zapeli znane pesmi. Ugotovili smo, da naš srček bije še hitreje, ko smo veseli in razigrani. Lepo je bilo slišati toliko glasov naenkrat ob prepevanju: Ringa raja, Sijaj sijaj sončece, Mi se imamo radi, Dere sen jaz mali bija in Imam dolino zeleno ob spremljavi posebnih instrumentov.

Na drugi strani telovadnice sta pa nas pričakala naš Mali Grolek in Pika Goga Knjigoljubka, ki nas spremljata pri naši vrtčevski Bralni znački. Letos ob svetovnem dnevu knjige sta prebirala pesmarice, se pravi knjige, v katerih so zapisana besedila pesmic. Zanimiva ugotovitev za najmlajše je bilo to, da je tudi to knjiga, čeprav ni veliko ilustracij, pa vendar so notni zapisi in besedila pesmi. Tudi tukaj se je našla pesmica, ki jo vsi poznamo in smo jo zapeli.

Ob koncu pa smo z velikim navdušenjem prisluhnili zgodbici iz zelo velike slikanice.

Otroški pogledi so se tako za nekaj časa prepustili tej nitki ljubezni do knjige, kjer je bilo moč čutiti veliko povezanosti in harmonije.

Zapisala: Liljana Peršak




Več v Kultura in izobraževanje