Most v Šalincih že dobiva novo podobo

V sklopu investicije bo urejeno štirikrako križišče s pasovi za levo zavijanje, urejen bo tudi most, ki v teh dneh že dobiva novo podobo.

Prlekija-on.net, sobota, 4. maj 2024 ob 09:29
Gradnja križišča in mostu v Šalincih

Gradnja križišča in mostu v Šalincih

V teh mesecih se ureja priključek na državni cesti DC R1-230, odsek 1309 Križevci-Ljutomer, za naselje »Šalinci«, od km 2,416 do km 2,721, to je del ceste, ki nekaj sto metrov za naseljem Noršinci pri Ljutomeru zavije z državne ceste Ljutomer-Križevci za naselje Šalinci.

Dela v vrednosti 669.120,21 evra ureja podjetje Nograd, d.o.o. iz Hotize. Uvedba v delo je bila ob koncu februarja, pogodbeni rok za izvedbo del pa je 140 dni po uvedbi v delo. Prometna ureditev v času izvajanja del je trenutno izmenično enosmerna, zapore ceste pa se obetajo do končanja del, ki naj bi bila predvidoma julija.

Urejeno bo štirikrako križišče s pasovi za levo zavijanje

V sklopu investicije bo sicer urejeno štirikrako križišče s pasovi za levo zavijanje na glavni prometni smeri (priključek nekategorizirane ceste, ki služi kot dostop do kmetijskih površin, bo prestavljen v os priključka lokalne ceste LC223201), vključno z voziščem na območju meje obdelave, izvedena bo cestna razsvetljava, urejeno odvodnjavanje ter prometna signalizacija in oprema. Z namenom umirjanja prometa na območju križišča bodo urejeni denivelirani prometni otoki.

Urejen bo tudi nov most, ki v teh dneh že dobiva novo podobo. Spodaj je nekaj fotografij od 23. marca do 1. maja.

Križišče za Šalince

Pričela se bo gradnja štirikrakega križišča, obeta se zapora državne ceste


Pregledna situacija območja obdelave
Pregledna situacija območja obdelave, vir: DRSI/APPIA d.o.o.Več v Gospodarstvo