Na kulinarični razstavi v Veržeju razstavljenih 151 različnih vrst domačih dobrot

Na letošnji razstavi sodeluje 62 gospodinj, sodelujejo pa tudi moški. Razstavljenih je 151 različnih vrst peciva, kruha, potic, kvasenic, krapcev, mesa iz tünke in zaseke.

Prlekija-on.net, nedelja, 5. maj 2024 ob 18:35
Kulinarična razstava v Veržeju

Kulinarična razstava v Veržeju

V nedeljo, 5. maja, so v Veržeju pri župnišču odprli tradicionalno kulinarično razstavo, ki jo letos organizira Društvo upokojencev Veržej. Zbrane so nagovorili predsednica DU Veržej Silva Krajnc, ki je predstavila razstavo, župan Občine Veržej Drago Legen je s svojim nagovorom uradno odprl razstavo, župnik Jože Pozderec pa je blagoslovil dobrote. Program je popestril harmonikaš Ambrož Prašiček.

Na razstavi sodelujejo pridne gospodinje iz Veržeja, ki so se letos še posebej potrudile s pripravo domačega peciva. Večji del gospodinj je tudi upokojenk, ki so včlanjene v Društvo upokojencev Veržej. Številni zbrani so si lahko ogledali različne vrste peciva in domači kruh, ajdove krapce in kvasenice pečene v krušni peči. Na letošnji razstavi sodeluje 62 gospodinj, sodelujejo pa tudi moški. Razstavljenih je 151 različnih vrst peciva, kruha, potic, kvasenic, krapcev, mesa iz tünke in zaseke.

Na razstavi sodelujejo tudi članice društva upokojencev iz Bunčan, z mesom iz tünke in zaseko pa se predstavlja Marica Legen, dobitnica zlatega znaka kakovosti na Dobrotah slovenskih kmetij na Ptuju.

Kot je povedala predsednica DU Veržej, posebna zahvala gre vaščanom Banovcev, ki so se za veržejsko razstavo še posebej potrudili in v krušni peči spekli ajdov krapec in domači rženi kruh. Na razstavi sodeluje tudi Čebelarsko društvo Veržej.

Po končanem ogledu so se vsi zbrani lahko ustavili še na stojnici pred prostori razstave, kjer jih je čakal "Zdenkin langaš" in "Vilkov špricar".




Več v Kultura in izobraževanje