Prijeli 27 tujih državljanov, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo

Osebe so v postopku podale namero za mednarodno zaščito in so bile po zaključenem postopku odpeljane v azilni dom.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. junij 2024 ob 16:01
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 14. junija, ob 12:00 so policisti bili obveščeni o ilegalnih pribežnikih. Policisti so po prejetem obvestilu prijeli 27 tujih državljanov, kateri so nedovoljeno prestopili državno mejo. Osebe so v postopku podale namero za mednarodno zaščito in so bile po zaključenem postopku odpeljane v azilni dom.

Ob 22.05 so policisti osebi zasegli delno pokajen zviti cigaret s posušenimi rastlinskimi delci, za katerega obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. V primeru pozitivnega rezultata testa bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

V nedeljo, 16. junija, ob 16.29 so obravnavali kaznivo dejanje Goljufije. Neznanec je preko spleta prijaviteljico z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin, da ji bo uredil kredit, spravil v zmoto in jo zapeljal, da je v škodo svojega premoženja neznancu nakazala 3.905,00 evrov, s čimer si je neznani storilec pridobil protipravno korist. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Ob 17.28 so posredovali pri sporu med zakoncema. Zoper oba sledi hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitve 4. odstavka 6. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34