Skupina The Margins predstavlja pesem Mali planeti

Skozi njihovo skupno glasbeno delovanje četverico spremlja razmišljanje o človeku in življenju v svetu, v katerem se le redko posvetimo sebi in sočloveku, čas pa med tem neizprosno in vedno hitreje beži mimo.

Prlekija-on.net, četrtek, 20. junij 2024 ob 12:57
The Margins

The Margins

Skupina The Margins predstavlja četrti singl, ki so ga poimenovali Mali planeti. Skozi njihovo skupno glasbeno delovanje četverico spremlja razmišljanje o človeku in življenju v svetu, v katerem se le redko posvetimo sebi in sočloveku, čas pa med tem neizprosno in vedno hitreje beži mimo. O tem govori tudi nova pesem, ki je zadnja v nizu napovedi prihajajočega drugega albuma.

"Pesem govori o spominih, ki se jih bodisi spominjamo ali pa jih celo podoživljamo, o dogodkih, ki jih razumemo in tudi tistih, ki se nam niso nikoli zgodili, a jih spremljamo iz daljave, saj se dogajajo drugim. Konec koncev se nam vsak dan vse dogaja (pre)hitro in včasih sledimo, včasih ne, med tem pa živimo vsak po svoje v svojem svetu. Kljub temu se zavedamo minljivosti in dejstva, kako hitro čas beži mimo nas," pravijo Aljaž, Jože, Matija in Patrik.

"Mali planeti so majhni trenutki, ki nam polepšajo vsakdan, je pa odvisno od vsakega posameznika, v kolikšni meri se jih zaveda. To je za nekoga lahko le nasmeh ali objem bližnjega, lahko je dobra pesem, ki jo zjutraj posluša na poti v službo ali šolo, lahko je kava, ki jo popijemo s partnerjem ali karkoli drugega, kar se zdi čisto vsakdanje, pa vendar brez tega nekaj v življenju ne bi bilo enako in bi to pogrešali," še dodajajo in izpostavljajo, kako pomembno je, da si posameznik na svojem malem planetu ustvari svoj svet, ki ga ohranja pri zdravi pameti in mu daje voljo do življenja in smisel le-tega.

Mali planeti

Pesem je dobila tudi videospot, The Margins pa so znova poiskali Alena Hohegerja, ki tako z njimi nadaljuje pot proti novemu albumu. "Z Alenom sodelujemo že dve leti, v tem času smo postali dobri prijatelji tudi izven ‘službenih' obveznosti, vedno se zna v največji meri približati našim željam in idejam, kjer nam s svojo kreativnostjo zna pomagati, da se sam komad čim bolj zlije s sliko oziroma videom," o sodelovanju pravi skupina, Hoheger pa dodaja: "Delati s skupino The Margins je vedno zabavno in zelo sproščeno. S fanti se dobro razumemo, kar naredi sodelovanje zelo zabavno. Ideje za videospote običajno pridejo zelo hitro. Ko sem predstavil idejo za ta spot, so se takoj strinjali, brez kakršnih koli zadržkov. Mislim, da je bil to najkrajši sestanek, kar smo jih kdaj imeli, saj je bila zamisel takoj sprejeta. Celoten proces ustvarjanja je potekal gladko, kar je le še dodatno potrdilo, kako dobro delujemo skupaj kot ekipa."

Kot dodaja, se mu je ideja za videospot porodila že, ko je slišal naslov pesmi: "Zato sem se odločil uporabiti tehniko stereografske panorame za snemanje."

Mali planeti so po prejšnjem singlu Skozi perfekcijo znova bolj razgibani, v pesmi se prepletajo kitarske melodije, prisoten je disko ritem s primesmi synthov, ki daje skladbi energijo in občutek pozitive, kar je tudi rdeča nit pesmi-v težkih časih je zavetje na svojem malem planetu tisto, kar posamezniku pomaga, da premaga negativo in se prebije v nov dan.

Pesmi lahko prisluhnete v videu.

Video, fotografije: Alen Hoheger
Synthi: Jure Jerebic
Snemanje, mix, master: Andi Gal
Produkcija vokali, spremljevalni vokal: Jure RecekVeč v Glasba in film