Lions klub Ljutomer odprl razstavo otroških del »Plakat miru«

Namen natečaja je spodbuditi otroke med 11. in 13. letom starosti k razmišljanju o miru

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. december 2011 ob 19:021
Podelitev priznanj

Podelitev priznanj

Splošna knjižnica Ljutomer in Lions klub Ljutomer sta v soboto, 17. decembra, priredila otvoritev razstave del učenk in učencev, ki so sodelovali na mednarodnem likovnem natečaju Lions clubs International Plakat miru.

Namen natečaja je spodbuditi otroke med 11. in 13. letom starosti k razmišljanju o miru. Tema letošnjega, že 24. natečaja, je bila »Otroci poznajo mir«. Do sedaj je na svetovni ravni v natečaju sodelovalo že več kot 4 milijone otrok iz približno 100 držav, Lions klub Ljutomer pa je v projektu sodeloval prvič.

V klubu so k sodelovanju povabili dve osnovni šoli, in sicer OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in OŠ Stročja vas. Iz obeh šol je skupno sodelovalo 16 otrok. Vsak Lions klub organizira natečaj na lokalni ravni, na kateri izbere najboljša dela, ki jih nato pošlje na državno raven oziroma na Zvezo Lions klubov, Distrikt 129 Slovenija, kjer strokovna komisija izbere zmagovalca, katerega delo pošlje na mednarodno raven. Izberejo še najboljša dela, ki jih nato razstavijo na razstavi v Cankarjevem domu v Ljubljani.

LK Ljutomer je v mesecu novembru oblikoval posebno komisijo, katere predsednik je bil priznani prleški akademski slikar Vlado Potočnik. Izmed vseh prispelih del so izbrali dve najboljši deli, ki sta se uvrstili na državno raven tekmovanja, in sicer sta zmagovalca postala Jaka Kozar iz OŠ Stročja vas in Medina Rubin-Aziri iz OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Oba sta ustvarjala pod mentorstvom učitelja Vitomirja Kaučiča.

Na otvoritvi razstave, ki je na ogled v Splošni knjižnici Ljutomer, je otrokom priznanja in nagrade podelila županja Občine Ljutomer, Olga Karba. Predsednica LK Ljutomer Sonja Sunko se je otrokom zahvalila za sodelovanje, hkrati pa mentorja in ravnateljici obeh šol povabila k sodelovanju tudi v prihodnje. Koordinatorka natečaja v prleškem klubu Maja Klemenčič pa je dodala, da je sodelovanje z otroki najlepši del delovanja v takšnem klubu in da so v LK Ljutomer na učenke in učence, ki so se natečaja udeležili, resnično ponosni.