Možne bodo močne nevihte s točo, nalivi in močnimi vetrovnimi sunki

Arso je izdal opozorilo, saj bodo v ponedeljek predvsem od poldneva do večera možne posamezne močne nevihte s točo, nalivi in močnimi vetrovnimi sunki.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. julij 2024 ob 08:43
Možne bodo močne nevihte s točo

Možne bodo močne nevihte s točo

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo danes dopoldne oblačnost naraščala. V severni Sloveniji se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, popoldne in zvečer pa tudi drugod. Možne bodo tudi močnejše nevihte s sunki vetra. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 30 °C.

Ponoči bodo padavine postopno ponehale, začelo se bo jasniti. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem do 19 °C.

V torek bo spremenljivo oblačno, možna bo kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem do 28 °C.

Arso je izdal tudi opozorilo, saj bodo v ponedeljek predvsem od poldneva do večera možne posamezne močne nevihte s točo, nalivi in močnimi vetrovnimi sunki.

V sredo bo pretežno oblačno. Predvsem na severozahodu bodo občasno manjše krajevne padavine. V četrtek bo več sonca, popoldne bo lahko nastala kakšna ploha.

Tako je v kraju Bič v občini Trebnje

Toča že klesti, ponekod uničila ves pridelek


Oranžni alarm
Izdano je oranžno opozorilo, vir: Arso
Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu


Več v Narava