Podmladek SDS ustanovil Pomursko regijsko koordinacijo

Pomurska regijska koordinacija SDM je bila ustanovljena z namenom, da bo lokalne odbore v Pomurju povezovala in jim s tem omogočila lažje delovanje

Prlekija-on.net, četrtek, 22. december 2011 ob 20:373
Prikaži: Ustanovitev Pomurske regijske koordinacije SDM

Prikaži: Ustanovitev Pomurske regijske koordinacije SDM

V soboto, 17. decembra, je v prostorih MO SDS Murska Sobota potekala Ustanovna konferenca Pomurske regijske koordinacije Slovenske demokratske mladine.

Pomurska regijska koordinacija SDM je bila ustanovljena z namenom, da bo lokalne odbore v Pomurju povezovala in jim s tem omogočila lažje delovanje, predvsem pa se bo v prihodnje s pomočjo regijske koordinacije SDM ustanovilo kar nekaj novih odborov. Pomurska regijska koordinacija bo trenutno vključevala tri lokalne odbore in sicer lokalni odbor Murska Sobota, Moravske Toplice in Veržej.

Za predsednika Pomurske regijske koordinacije SDM je bil soglasno izvoljen Denis Trstenjak, ki je podpredsednik lokalnega odbora SDM Veržej. Kot je dejal novoizvoljeni predsednik, ima regijska koordinacija SDM še veliko dela, saj še je v Pomurju veliko odborov Slovenske demokratske stranke, kjer bi morali ustanoviti lokalni odbor SDM. Tako bo prioriteta PRK SDM, da se ustanovi odbor v Lendavi, Tišini, Kuzmi, G. Radgoni in Sv. Juriju ob Ščavnici. Prav tako bi se koordinacija angažirala pri ustanavljanju lokalnega odbora v Ljutomeru, ki pa spada pod Ptujsko regijsko koordinacijo. Novi predsednik meni, da je prav odločanje mladih, da aktivno vstopijo v politiko tisto, kar bo omogočilo, da si mladi izborimo svoje pravice. Stanovanjska in štipendijska politika, ter predvsem izobraževanje so teme pri katerih se moramo mladi aktivno vključiti in s tem potruditi, da bo naš glas slišan. Za vse to se bo regijska koordinacija SDM tudi zavzemala.

Podporo Slovenski demokratski mladini v Pomurju je izrazil tudi predsednik Pomurske regijske koordinacije SDS in predsednik mestnega odbora SDS Murska Sobota, Karel Šoš. Dejal je, da ga veseli, ker se je v Pomurju angažiralo toliko mladih in se vključilo v delo Slovenske demokratske mladine, saj so mladi tisti, ki bodo v prihodnjih letih zasedali ključna mesta tako na lokalnem, kot tudi na nacionalnem področju stranke, ter nadaljevali dobro delo. Članom PRK SDM je čestital in zaželel veliko uspehov.

Na konferenci je bilo tudi veliko govora o predčasnih volitvah, ki so potekale 4. decembra. Strinjali se so, da rezultat volitev ni bil tisto, kar so vsi pričakovali. Razočarani so bili nad tem, da kljub po njihovem mnenju dobremu programu 10+100, kvalitetnih kandidatih in dobri vsebinski kampaniji niso uspeli zagotoviti zmage. Obenem pa so ponosni na rezultat volitev, saj menijo, da vsak glas, ki je bil za Slovensko demokratsko stranko, je bil glas za odličen program in za odlično ekipo, ki bo za tem programom stala še naprej.

Ustanovne konference Pomurske regijske koordinacije SDM so se poleg predsednika PRK SDS, Karla Šoša udeležili tudi predsednik SDM Andrej Čuš, predsednik Sveta SDM Andrej Korpar in član Izvršilnega odbora SDM Dominik Štrakl.


Več v Politika