Iskrivi pevski nastop v Radencih

Pevska skupina Iskrice nastopila v DOSOR-ju

Filip Matko, sobota, 7. januar 2012 ob 20:15
Pevski nastop v Radencih

Pevski nastop v Radencih

Nekaj pred 11. uro dopoldne, bilo je to 7. januarja letos, se je v prostorih knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, marsikomu utrnila solza ter izvil vzdih: »O, da bi še večkrat prišle med nas in tako lepo zapele!«

Kajti v prvem januarskem sobotnem dopoldnevu so stanovalkam in  stanovalcem DOSOR-ja pripravile in izvedle 30-minutni iskriv koncert božičnih pesmi dekleta pevske skupine Iskrice: Damjana, Doroteja, Jasmina, Nina, Saša, Saška, Sara, Timoteja, Tina in Tjaša (manjkala je Špela) pod vodstvom Doroteje Omar. Povedale so, da so se v skupino združile študentke, tudi srednješolke, a najmlajša je še učenka devetega razreda osnovne šole. Skupaj pojo in nastopajo že peto leto. Pred koncem leta 2011 so po tradiciji pripravile sklop pesmi božičnega časa in marsikje nastopile. Tako so se s spletom enajstih božičnih pesmi  oglasile tudi v DOSOR-ju. Vendar zaradi številnih nastopov drugje v božično-novoletnem času, je nastop v Domu starejših občanov v Radencih prišel na vrsto šele v novem letu.

Stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja so tako s svojim prelepo ubranim petjem polepšale in obogatile sobotni dopoldan, kajti marsikomu se je ob njihovem petju prav zaiskrilo v očeh. Ob znanih melodijah so pritegnili petju Iskric tudi stanovalke in stanovalci doma. To je bilo še posebej glasno ob zaključni, finalni, pesmi »Sveta noč«, s katero so Iskrice zaokrožile svoj tokratni iskrivi nastop.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje