Slovesnost ob kulturnem prazniku v Križevcih

V Križevcih pri Ljutomeru so pripravili slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku

Bianca Žitnik, nedelja, 5. februar 2012 ob 21:37
Slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku

Slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku

V nedeljo, 5. februarja, je bila v kulturnem domu v Križevcih pri Ljutomeru slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku, ki ga je  pripravilo kulturno društvo Križevci ob pomoči Občine Križevci.

Po slovenski himni je v uvodu zbrane nagovoril župan občine Križevci mag. Branko Belec. Ob spremljavi harmonike in klarineta se je predstavila mlajša folklorna skupina kulturnega društva Kajer iz Bučečovec. Sledil je klepet Irene Štuhec in Marice Škorjanec. Odlomke iz novega dela gospe Škorjanec Potovanje s kočijo, ki obsega 32 zgodb, je brala Inga Rajtman. V klepetu je gospa Marica pripovedovala o začetkih pisanja, življenju v Križevcih, vojnem času...

Med premori v literarnem klepetu so najprej zapele pesem pevke ljudskih pesmi z Vučje vasi, nato pa se je s plesom predstavila tudi folklorna skupina društva upokojencev Križevci. Nekaj besed je o literarnem delu Potovanje s kočijo je spregovoril tudi Marijan Pungartnik, ki je napisal spremno besedilo, iz Mariborske literarne družbe, katera je knjigo izdala. Za rogisti lovske družine Križevci pa sta se za konec predstavila tudi Marko Pascal Rožman in Maja Seršen.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje