Karitasov kulturni večer ob materinskem dnevu

Izkupiček prireditve je namenjen družinam v stiski

Prlekija-on.net, petek, 23. marec 2012 ob 20:004
Ruth Podgornik Reš je bila gostja večera

Ruth Podgornik Reš je bila gostja večera

V četrtek, 22. marca, smo preživeli čudovit kulturni večer ob materinskem dnevu. Najprej smo uživali ob ogledu zanimive razstave Viktorja Gojkoviča, restavratorja in kiparja ter slikark Irene Čuk in Milene Kofalt.

Sledil je kulturni program, ki je bil prežet s pesmijo, plesom in lepo besedo.  Navdušili so nas domači izvajalci: Maruša in Živa iz Vrtca Ljutomer, folklorna skupina iz OŠ Stročja vas, družina Stajnko, harmonikar Pivar Alen, Blaž, Marija in Matjaž Zajnkovič. Ivo Mojzer nas je popeljal s pesmijo v preteklost, gostja večera Ruth Podgornik Reš pa je s svojo prijazno besedo, smehom, veseljem… dokazala, da je res ženska odprtega duha in srca - žena, mama, vrtnarka, ultra maratonka, ekstremna smučarka in še kaj. Ob prireditvi smo zbrali 1975 €. Del tega bomo namenili za lajšanje stisk družin, 1000 € pa smo namenili pediatričnemu oddelku bolnice Rakičan. Z nami je bila pediatrinja g. Horvat, ki jo je sama prireditev in namen zbranih sredstev, zelo navdušil.

Dobrota je zlata veriga, ki povezuje človeštvo. Na prireditvi in po njej smo se povezali v dobroti, veselju, klepetu in seveda sklenili, da se nasldnje leto spet srečamo na prireditvi.

pravični petek, 23. marec 2012 ob 20:38

Pa mogoče dobrodelni koncert za lokalnega župnika, da si bo lažje plačal prispevke, da ne bo več pri maši jamral, kako malo se je nabralo.

Hmmmmm, če bi duhovniki tako vneto skrbeli za duše svojih vernikov, kot skrbijo za svoje žepe in denarnice, bi bilo več, kot preveč lepo. Zloba Hihihi Hahaha

Pa tudi avtomobili jim vsake dve, tri leta, zrastejo za nekaj centimetrov. Šokiran Žalosten Hjooj Mislec Hudi


karantanija petek, 23. marec 2012 ob 21:57

To ja Hehe Hihihi

Alojz Stajnko sobota, 24. marec 2012 ob 10:46

Ta koncert je bil pripravljen z točno določenim namenom in je bilo tudi povedano, kam gredo sredstva. Vsi nastopajoči in prireditelji smo to naredili brezplačno in prosim, da se pri takih stvareh vzdržite neprimernih komentarjev. hvala.

pravični sobota, 24. marec 2012 ob 11:50

Ja, gospod Alojz, razumem vas in vem, da je bil točno določen namen in seveda vso spoštovanje do takih, kot ste vi in podobnih, ki še gledajo na siromake. To ja

Mogoče sem malo dvoumno napisal, ampak sem v začetku povedal, da se naj podobna zadeva še izvede za lokalnega župnika, da ne bo v nedeljo pri maši jamral, da je premalo nabral, pri darovanju okrog oltarja za vzdrževanje duhovnikov. Šokiran Hihihi

In mogoče še kakšna prireditev, da si bodo duhovniki lažje kupili velike drage avtomobile. Zloba Hihihi Hahaha


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje