DOSOR-jev pevski popoldan

Nastopile kar tri generacije pevk in pevcev

Filip Matko, petek, 23. marec 2012 ob 22:18
Ženski zbor Navdih

Ženski zbor Navdih

Ob 16. uri, na petkov popoldan, 23. marca, je vse zbrane v restavracijskih prostorih DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, pozdravila ter nagovorila direktorica tega doma Mateja Hauser. Še posebej je pozdravila medgeneracijsko sodelovanje pevk in pevcev, ki so se odločili za skupni nastop.

Prireditev je ljubko povezovala Mojca Kumlanc, ki tudi prepeva v zborčku zaposlenih žena v DOSOR-ju. Tako je za začetek med ostalim povedala: »Od decembra 2008 deluje v DOSOR-ju mešani pevski zbor, katerega vodja je sestra Suzana Divjak. Od februarja 2012 je sovoditeljica Tadeja Kolbl, obe zbor spremljata s kitaro, za klavirjem jima pa pomaga Melita Divjak. V juniju 2010 je bilo zboru podeljeno ime »Večerna zarja«, pevske vaje so vsak petek popoldne, ob raznih proslavah v našem domu je imel zbor že kar nekaj nastopov. Udeležil se je revije pevskih zborov socialnih zavodov Slovenije v Ljubljani, nastopili so v cerkvi sv. Cirila in Metoda v Radencih skupaj z literarnim krožkom in spremljavo Melite Rauter na električnih orglah, popestrili so rojstne dneve v domu, družno pa smo zapeli v medgeneracijskem zboru v sodelovanju zaposlenih in njihovih otrok. V mesecu novembru 2011 je gospa Brigita Živec napisala besedilo himne pevskega zbora, pesem pa je uglasbila naša vodja Suzana Divjak…«

Tako se je s himno pevskega zbora »Večerna zarja« pričel pevski koncert v DOSOR-ju, ki je bil pravzaprav medgeneracijski. Pevskemu zboru stanovalk in stanovalcev »Večerna zarja« (ki je zapel pesmi »Tam na vrtni gredi« in »Rože z domačega vrta«) se je namreč pridružil še pevski zbor zaposlenih v DOSOR-ju, ki deluje pod imenom »Navdih« (zapel je pesmi »Pravijo, da je ljubezen«, »Pel bi zate«, »Češnjev cvet«, »So najlepše pesmi že napisane« in »Malo miru«), oba pa vodi sestra Suzana Divjak. S svojimi glasovi so sodelovali še najmlajši, otroci zaposlenih v DOSOR-ju (zapeli so »Mamica je kakor zarja jutranja«, »Mamici in babici«). Tokratnemu koncertu sta se s harmoniko pridružila Melita Rauter (»Čebelice« in »Pod to goro zeleno«), kakor tudi mladi Jan (»V dolini tihi« in »Klic srca«), a svoje pesmi je brala Brigita Živec (»Vsem nam« in »Mojemu pravnuku«). Kar prehitro je bil mimo poldrugo uro trajajoči koncert. Zaključili so ga s skupno pesmijo vseh, nastopajočih in poslušalcev v restavracijskih prostorih DOSOR-ja, znano Avsenikovo melodijo »Na Robleku«. Pa še zaplesali so nekateri !


Več v Kultura in izobraževanje