Sprejem svetovne prvakinje v rodnih Ključarovcih

Sprejem Tanje Vrbnjak, svetovne prvakinje v karateju

Tjaša Kos, torek, 3. april 2012 ob 23:073
Sprejem Tanje Vrbnjak

Sprejem Tanje Vrbnjak

Tanja Vrbnjak je šestnajstletnica, ki obiskuje Srednjo zdravstveno šolo v Rakičanu. Doma je v Ključarovcih, karate trenira že precej dolgo.

Decembra 2011 je postala mladinska državna prvakinja v kategoriji mladinke nad 59 kg. Februarja 2012 je bila na Evropskem prvenstvu v Azarbejdžanu, ki pa je bilo očitno odličen trening za svetovno prvenstvo, ki je bilo v preteklih dneh na Portugalskem.

V štirih borbah je osvojila izjemnih 26 točk, sama je dejala, da se tako dobro še nikoli ni borila. Čeprav je bila ekipa Slovencev številčno zelo majhna, navijaškega duha na Portugalskem ni manjkalo. To potrjuje dejstvo, da je Tanja od izčrpnega navijanja čisto hripava...

Vaščani Ključarovcev smo zelo ponosni, da je svetovna prvakinja Tanja doma prav v naši lepo urejeni vasi, kjer živimo prijazni, dobrosrčni in hudomušni Prleki in Prlečke. Da smo res izjemno ponosni na uspeh Tanje, pričajo priložene fotografije. Kar nekaj se nas je ob 19.30 zbralo na športnem centru v Ključarovcih, kjer smo z velikim navdušenjem čestitali Tanji. Med navijači so se znašli tudi ljudje iz sosednjih vasi, med njimi tudi župan občine Križevci pri Ljutomeru, mag. Branko Belec.

Iskrene čestitke in bučen aplavz so kar deževali, marsikomu pa se je utrnila tudi solza, ko se je Tanja posebej srčno zahvalila svoji družini, ki jo na uspešni športni poti seveda vztrajno podpira.

Strumno naprej, Tanja!


Več v Šport