Otvoritev Info točke KULT PRO za kulturne promotorje

Projekt z naslovom Delim znanje – ohranjam dediščino

Prlekija-on.net, sreda, 4. april 2012 ob 15:19
Info točka

Info točka

LTO Prlekija Ljutomer skupaj z vodilnim partnerjem Ljudska univerza Šentjur ter partnerji: Turistička zajednica opčine Štrigova, Turistička zajednica Marija Bistrica in Ljudska univerza Krško izvaja projekt z naslovom Delim znanje – ohranjam dediščino.

Program se izvaja v programu IPA Operativni čezmejni program Slovenija – Hrvaška. Namen projekta je spodbujati prostovoljstvo v kulturi in turizmu ter izobraževanje in vključevanje prostovoljcev v delo in turistično-kulturno vodenje po muzejih, muzejskih zbirkah, zbirkah, objektih in znamenitostih naravne in kulturne dediščine. Celotna vrednost projekta je 336.767 evrov.

Kot partnerja je LTO Prlekijo Ljutomer doletela čast, da so prvi od partnerjev pripravili in odprli prvo pisarno t.i. INFO TOČKO. Kot je povedal direktor zavoda, Andrej Vršič, »je info točka v prvi vrsti namenjena udeležencem tega projekta, se pravi tistim, ki se izobražujejo za kulturnega promotorja in naj bi se usposobili za prostovoljno delo v kulturi in turizmu«. Seveda pa je info točka namenjena tudi vsem ostalim, domačinom, turistom, turističnim delavcem, ki hočejo odkriti in izvedeti več o izbrani kulturni in naravni dediščini, katera še ni nikjer zavedena, opisana, poslikana in podobno. Gre za neprofitno kulturno in naravno dediščino. V tej info točki bo na razpolago tudi več jezični katalog, kateri bo vseboval vsaj 5 znamenitosti iz kulturne in naravne dediščine na področju posameznih partnerjev in širše. Zraven kataloga pa se še bodo posredovale informacije oz. kontakti posameznikov, ki se bodo izobrazili za kulturnega promotorja in podajali nove vsebine o kulturni in naravni dediščini.

Sama info točka (pisarna) je dokaj prostorna, saj je promotorjem na razpolago barvni tiskalnik in prenosni računalnik za njihovo nadaljnjo prostovoljno delo.


Več v Kultura in izobraževanje