Ekološko pridelana prehrana na jedilniku vrtca in šole v Križevcih

V vseh oddelkih otrok so potekale vzgojne aktivnosti, kjer so otroci spoznavali pomen ekološko pridelane hrane

Ines Domadenik, petek, 6. april 2012 ob 13:171
Ekološko pridelana prehrana na jedilniku OŠ in vrtca

Ekološko pridelana prehrana na jedilniku OŠ in vrtca

Petek, 30. marca, je v enoti vrtca pri OŠ Križevci pri Ljutomeru potekal v znamenju ekološko pridelane prehrane na jedilniku OŠ in vrtca. Vsi obroki so bili pripravljeni iz prehrambenih artiklov domačih lokalnih proizvajalcev.

Zavzetost z idejami kuharja vrtca, Danila Rosa, je s podporo vodstva šole s strani ravnateljice Lidije Koroša zaživela že v začetku šolskega leta, saj so bila enkrat mesečno v posamezen obrok jedilnika vrtca in šole vključena tovrstna živila.

V vseh oddelkih otrok so potekale vzgojne aktivnosti, kjer so otroci spoznavali pomen ekološko pridelane hrane, jo okušali in se preko igre ter ob podpori in mentorstvu delavcev vrtca o tem tudi ozaveščali.

Vabilu na dogodek v vrtcu so se odzvali župan občine Križevci pri Ljutomeru, Branko Belec, ravnateljica OŠ in vrtca, Lidija Koroša, pedagoška in organizacijska vodja enote vrtca, Ines Domadenik, Gordana Toth in Cecilija Sušec, obe predstavnici Zavoda za zdravstveno varstvo, OE Murska Sobota, Franc Sreš iz Kmetijsko svetovane službe Križevci, Marko Slavič, lokalni dobavitelj ekološko pridelanih prehrambenih artiklov, kuharica OŠ Petra Prijol ter predstavnica računovodske sužbe šole in vrtca, Sonja Trstenjak. Za utrip dogodka s fotografijami je poskrbela vodja šolske prehrane, Manica Karba.

Po ogledu razstave v večnamenskem prostoru vrtca, je med udeleženci potekal razgovor na temo možnosti zagotavljanja domače in kakovostne ter ekološko pridelane prehrane na jedilnikih otrok, učencev ter delavcev OŠ in vrtca Križevci. Na podlagi analize potreb, prednosti, pomanjkljivosti ter novih izzivov, tovrstne dejavnosti predstavljajo drugačne in nove strategije za doseganje zadanih ciljev.


Več v Kultura in izobraževanje