Velikonočna sobota v Železnih Dverih

Od ljubezni čmrljev do vožnje z mopedi

Milan Belec, sobota, 7. april 2012 ob 20:453
Člani društva

Člani društva

Ne samo, da je bilo vreme radodarno s prepotrebnimi kapljami dežja, praznik je prinesel tudi posebnosti. Na posnetku vidite tudi ljubezen, katera je med čmrlji, ti tako zanimivi posebneži imajo tudi zanimiv ljubezenski ritual. Samica je tista, ki izbranca nosi naokrog medtem ko on izpolnjuje svoje poslanstvo.

Danes pa so imeli posebno in zanimivo vožnjo tudi člani društva moped iz ptujskega konca, kateri so praznični dan izkoristili za to, da so se podali na testno vožnjo. Najprej so se zapeljali na sedež tehničnih pregledov na Ptuju, kjer so preverili hitrost njihovih mopekov. Nadaljevali so do Ljutomera, kjer so si ogledali Puhov muzej in na Železne Dveri na sedež vlade republike Prlekije.

Tukaj jih je čakala prleška jüžina, katero so zalili s kapljico domačega. Predsednik Silvo Mlinarič je sporočil novico, da se pripravljajo na velik podvig, in sicer da želijo s svojimi mopeki prevoziti pot med Borovci pri Ptuju in otokom Pagom na Hrvaškem. Zato so mopeke peljali na test, da ugotovijo kakšna je njihova povprečna hitrost, na trasi pa so testirali zmožnosti vozil.

Imeli so veliko srečo saj jim je tudi vreme naklonilo obilne padavine, s tem pa jim je dalo vedeti, kaj vse jih čaka na poti. Gotovo je lažje če si na vse pripravljen.

Zanimiv izziv, katerega bomo spremljali, vsem udeležencem pa zaželimo dobrega bencina, ravne jarke in žilave riti.


Več v Zanimivosti