Dobrodelni koncert mladinskega pevskega zbora OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

V programu so sodelovali številni glasbeni gostje, ki so s svojo dobrodelnostjo pomagali, da bo pevski zbor lahko nastopil na mednarodnem tekmovanju v Budimpešti

Nuša Novak, petek, 13. april 2012 ob 23:301
Naša prleška pokrajina je znana po številnih umetnikih, intelektualcih, predvsem pa po dobrih in uspešnih glasbenikih. Zato ni nič nenavadnega, da se v samem osrčju Prlekije, lahko izoblikujejo tako edinstveni in uspešni glasovi.

Del te gorečnosti in talentiranosti, so nam mladi intelektualci predstavili na glasbenem večeru, ki je potekal 12. aprila 2012 v dvorani ŠIC, s pričetkom ob 19. uri. Dobrodelni koncert je organizirala Osnovna šola Ljutomer, pod vodstvom ravnateljice ga. Darje Kosič Auer ter mentorja in zborovodja MPZ OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, g. Jožeta Gerenčerja. V programu, ki ga je povezovala ga. Mateja Štabuc, so sodelovali številni glasbeni gostje, ki so s svojo dobrodelnostjo pomagali našim otrokom, da bodo lahko uresničili svoje pevske sanje na mednarodnem tekmovanju v Budimpešti. Lansko leto so se namreč prav tako udeležili mednarodnega tekmovanja v Bratislavi in poželi neprecenljiv uspeh in tako osvojili srebrno medaljo. Vendar je pot do teh sanj zelo dolga, predvsem s finančnega vidika. Do sedaj je šola zbrala približno 3600 eur donacij in prispevkov, saj se je v akcijo vključilo že več kot 30 donatorjev oziroma sponzorjev. Vsega skupaj je treba zbrati dobrih 7000 eur in srčno upam, da jim bo tudi ta dobrodelni koncert malce pomagal. Otroci so namreč naš največji in edini zaklad, zato jim pomagajmo, da bodo lahko uresničili svoje sanje.

Kot uvod v koncert, so nam svoj talent naprej pokazali učenci in učenke MPZ OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, pod vodstvom zborovodja Jožeta Gerenčerja. Sledil je nastop skupine Tamburice od murice, ki so se predstavili s svojimi uspešnicami. Nato se je predstavil tudi pevski zbor OŠ Cvetka Golarja Ljutomer ob spremljavi Matjaža Zanjkoviča na kitaro, sledil je govor ravnateljice ga. Darje Kosič Auer, nato pa se je predstavil še šolski kvartet, katerega mentor je prav tako Jože Gerenčer. Sledil je nastop ljutomerskega okteta, katerega umetniški vodja je g. Dušan Prelog. Predstavili so se tudi člani skupine Etno trip, v štiričlanski sestavi študentov glasbene pedagogike. Vsem obiskovalcem pa so pognali kri po žilah tudi Stari znanci, ki so še vedno v dobri formi, kljub temu, da aktivno več ne delujejo. Kot glasbeni gost se je na dobrodelnem koncertu predstavil tudi Halicanum Lendava, ki z g. Gerenčerjem sodelujeta že vrsto let. Če so vsem gledalcem in poslušalcem Stari znanci pognali kri po žilah, pa nam je Break dance skupina Bandits floor, zagotovo s svojim vrhunskim nastopom pospešila utrip in adrenalin. Kot posebni gost in prava posebnost večera, pa nas je s svojim humorjem in brez dlake na jeziku, zabaval komedijant Korl. V nadaljevanju nas je presenetil tudi Samo Budna s svojim bandom v sodelovanju z učenci MPZ OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Pesem Mama nam je zapela pevka Nina Cuk, nekdanja članica Ptujskih pet, zažigala pa je prav tako skupina Nova legija, ki je s svojo karizmatično pevko in dobrimi komadi popestrila večer. Za konec pa nam je zaigral še Ansambel Štrk, ki deluje že vrsto let pod vodstvom g. Milana Lebarja. Ob zvokih njihove Golice in lepih mislih ga. Mateje Štabuc, se je glasbeni večer tudi prijetno zaključil. Vsi glasbeni gostje, nastopajoči in obiskovalci, pa so bili ob koncu koncerta povabljeni tudi na manjšo pogostitev.

Zahvala za uspešno izpeljan koncert namenjen našemu MPZ, gre vsem organizatorjem, strokovnim sodelavcem, vodstvu in učiteljem OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, predvsem ga. Darji Makoter za dekoracijo, pogostitev in darila, g. hišniku za vsa tehnična dela in varovanje, povezovalki programa ga. Mateji Štabuc, g. Dušanu Prelogu in za konec seveda učitelju g. Jožetu Gerenčerju za ves trud, požrtvovalnost in uspešno vodenje mladinskega pevskega zbora.

"Kdor želi prepevat, bo vedno našel pesem."
Švedski pregovor


Več v Kultura in izobraževanje