Devetič povelikonočna kolonija

Petina iz gornjeradgonskega društva

Lipe Juhart, ponedeljek, 16. april 2012 ob 13:52
Udeleženci 9. kolonije

Udeleženci 9. kolonije

Trije člani Likovnega društva Gornja Radgona so se odzvali vabilu vodje likovne sekcije pri Kulturno umetniškem društvu Gabrijel Kolbič na Zgornji Velki, Jožetu Horvatu, ki je 14. aprila letos pripravil že devetič povelikonočno slikarsko kolonijo. Tradicionalno je potekala na domačiji Danice in Bogomirja Dreier v Spodnji Velki 42, ki sta bila vsestransko odlična gostitelja.

Tokratni udeleženci kolonije so se ob 9. uri zbrali k velikonočni malici, ko je vse (člane likovne sekcije KUD Gabrijel Kolbič: Jožef Horvat, Dragica Marinič, Jože Marinič, Srečko Majcenič, Leopold Methans ter kot goste: Cecilija Bernjak, Zdravko Dolinšek, Jože Foltin, Branko Gajšt, Sašo Gajšt, Filip Matko Ficko, Tatjana Mijatović, Rozina Šebetič, Arpad Šalamon, Heda Vidmar Šalamon in Melita Vidovič) pozdravil organizator Jože Horvat.

Po malici je sledilo ustvarjanje vseh v sami domačiji oziroma Vinotoču Dreier ali pa v njegovi bližnji ter daljni okolici. Kljub nagajivemu aprilskemu vremenu je slikanje na prostem vsekakor uspelo, kajti za razstavo ob zaključku kolonije je vsak udeleženec prispeval vsaj eno nastalo delo. Razstava je bila postavljena ob 16. uri, po zaključnem skupnem kosilu pa se je vsem za udeležbo zahvalil organizator kolonije Jože Horvat, priložnostni nagovor pa je imel izmed udeležencev kolonije Arpad Šalamon. Zaključku so se s petjem pridružili pevci ljudskih pesmi KUD Gabrijel Kolbič z Zgornje Velke, ki jih kot pevovodja vodi Vili Jauševec. A med pevci poje tudi predsednik tega kulturno umetniškega društva, Anton Fliš. Še pred slovesom slikark in slikarjev s tokratne kolonije si je razstavo novonastalih likovnih del prišel ogledat Edvard Čagran, župan Občine Šentilj. Vsa nastala dela na letošnji povelikonočni koloniji si bodo lahko ogledali vsi obiskovalci Vinotoča Dreier do letošnje jeseni. Tedaj pa bo na vrsti tradicionalna (Kolbičeva) slikarska kolonija v spomin na slikarja Gabrijela Kolbiča, ki je bil domačin v teh krajih.


Več v Kultura in izobraževanje