Boks klub Ljutomer uspešen na XXI. državnem prvenstvu

Dva tekmovalca Boks kluba Ljutomer sta osvojila naslov državnega prvaka

Prlekija-on.net, sobota, 12. maj 2012 ob 13:132
Boks klub Ljutomer

Boks klub Ljutomer

Letošnje Državno prvenstvo v boksu, 21. po vrsti, se je odvijalo v Slovenskih Konjicah, od 26. do 29. aprila. Nastopilo je 105 tekmovalcev iz 23-ih klubov, kar je rekordno v obeh primerih. Drugič zapored se ga je udeležil tudi Boks klub Ljutomer.

Tekmovalci so pod vodstvom trenerja Petra Makovca dosegli lepe rezultate. Tekmovanja se je udeležilo pet tekmovalcev, od tega eden v članski konkurenci, trije v mladinski, eden pa v konkurenci mlajših kadetov. Dva tekmovalca, in sicer Alen Bolkovič (v mladinski konkurenci do 81 kg) in Tadej Stanjko (prav tako v mladinski konkurenci do 75 kg) sta osvojila naslov državnega prvaka. Naslov je osvojil tudi najmlajši tekmovalec Boks kluba Ljutomer, dvanajst letni Tadej Kolar. V članski konkurenci je v kategoriji nad 91 kg nastopil Aljaž Makovec in izpadel v četrfinalu, Samo Mlinarič pa je v mladinski konkurenci v kategoriji do 69 kg osvojil tretje mesto.

V članski konkurenci so največ naslovov državnih prvakov osvojili boksarji iz Boks kluba Slovenska Bistrica (tri naslove), dva naslova so osvojili boksarji iz Boks kluba As iz Ljubljane, po en naslov pa je šel v roke Boks kluba Ring iz Ptuja, Boks kluba Ljubljana in v klub Combat academy iz Ljubljane.


Več v Šport