Potopisno predavanje Po poteh Marka Pola in After Grossmann v Hotelu Ormož

Potopisno predavanje Po poteh Marka Pola in After Grossmann v Hotelu Ormoz

TIC Ormož, četrtek, 25. januar 2007 ob 21:58
Potopisno predavanje Po poteh Marka Pola in After Grossmann v Hotelu Ormož

Potopisno predavanje Po poteh Marka Pola in After Grossmann v Hotelu Ormož

Petek, 26.1.2007 bo ob 19.uri v stari restavraciji Hotela Ormož - potopisno predavanje "PO POTEH MARKA POLA" (1.del: Otroci modrega Nila - Egipt, Sudan, Etiopija).
OSKAR HABJANIČ je v enem letu prepotoval legendarno 25000 km dolgo odisejado Marka Pola, ki mu je v 13. stoletju vzela 24 let časa. Oskarjeva odisejada je poleg turističnih in avanturističnih vzgibov imela tudi globlji pomen - raziskovalni in študijski. Iz zasledovanja velikih raziskovalcev je po vrnitvi diplomiral na geografiji in zgodovini Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.
Svoje dogodivščine, spoznanja, lepe fotke, tipično hrano, čaj in vodno pipo bo z nami delil že v petek in potem še dvakrat. Še februarja in marca, ko na vrsto pridejo Kitajska, Srednja Azija, Iran in Pakistan.

Vstopnina bo 3 evre za odrasle in 2 evra za dijake in študente.

Tudi v petek, 26.1.2007, vendar ob 21. uri bo v Vinoteki Hotela Ormož After Grossmann. Odvrtel se bo turški film Moj oče in moj sin, Cagana Irmaka, drama/komedija, 2005, 108 min, barvni, angleški podnapisi.

Kratka vsebina: Sadik noče uresničiti očetovih sanj, da bi postal kmet in odide odide študirat. Bavi se s političnim novinarstvom in aktivizmom, kar ga pripelje v zapor. po več letih se s sinom vrne domov in treba je zaživeti z očetom.... Tisti, ki so film videli, ga zelo priporočajo!!!

več na www.grossmann.si

Vstopnine ni.Več info: MC Ormož 02 719 41 41.

VABLJENI!!!