Pohod po Prlekiji

Pohoda po prleških vaseh se je udeležilo štirideset pohodnikov

Srečko Lukovnjak Kramberger, nedelja, 13. maj 2012 ob 23:152
Pohod po Prlekiji

Pohod po Prlekiji

V soboto, 12. maja, smo se ljubitelji pohodništva in narave udeležili pohoda po Prlekiji, ki spada v sklop pohodov "spoznaj Prlekijo". Organizator je bilo Turistično društvo Cven, kjer se nas je na njihovem "grűnte" zbralo štirideset pohodnikov. Od tod smo se odpravili na petnajst kilometrski pohod po Prlekiji.

Vodja pohoda Danilo Lihtenvalner nas je vodil po stranskih poteh na katerih smo spoznavali naravo z njeno favno in floro ter turistične znamenitosti prleških vasi in zaselkov.

Prvi postanek je bil pri TD Babinci kjer nas je čakala pogostitev in ogled novo zgrajenih prostorov. Naslednja postojanka je bila na Grlavi pri Mirkotu, kjer smo okusili kmečke dobrote. Pri povratku ob pripekajočem soncu in sopari se nam je prilegel postanek na Spodnjem Krapju v Mirotovi brunarici, kjer smo okušali žlahtne kapljice prleških vin. Zaključek pohoda po prleških vaseh se je zaključil na kmetiji Vargazon na Cvenu z domačo kmečko tünko, ob kateri pa ni manjkala domača kapljica.

Po besedah predsednika društva Janka Horvat je najstarejša pohodnica štela sedemdeset let, najmlajša pa le sedem, vsi pa smo bili povabljeni na njihove prireditve na grünt in naslednji pohod skozi prleške vasi.


Več v Šport