Območno srečanje pihalnih orkestrov

Pri Svetem Juriju so zaigrali pihalni orkestri z območja UE Gornja Radgona

Branko Košti, ponedeljek, 14. maj 2012 ob 16:452
Območno srečanje pihalnih orkestrov

Območno srečanje pihalnih orkestrov

V Kocbekovi dvorani pri Sv. Juriju ob Ščavnici, so se v nedeljo popoldne na Območnem srečanju predstavili pihalni orkestri, ki delujejo v krajih na območju UE Gornja Radgona.

Na prireditvi, ki jo je organizirala Območna izpostava JS RS za kulturne dejavnosti Gornja Radgona, pokroviteljstvo pa je prevzela Občina Sv. Jurij, se je po pozdravnem nagovoru župana Antona Slane predstavilo pet orkestrov: Šolski pihalni orkester Maestro pod vodstvom diregenta Rudija Vulca, Pihalni orkester glasbene šole Gornja Radgona, kateremu dirigira Rok Volk, KD Pihalni orkester Apače pod taktirko Bojana Bezjaka, KD Pihalni orkester Gornja Radgona, katerega tudi vodi Rudi Vulc, in domačini, Godba na pihala Sv. Jurij ob ščavnici, katere umetniški vodja je že tretje leto Slavko Ahlin.

Množica obiskovalcev, ki so tudi tokrat popolnoma napolnili dvorano, je dobro uro in pol uživala ob zvokih trobil, pihal in tolkal, katerim so se občasno pridružili še kakšni, za pihalne orkestre malo manj običajni zvoki, kot nabijanje obročev na sod in glas klopotca, slišali pa smo lahko tudi harmoniko. Vsi izvajalci so bili deležni bučnega aplavza, razumljivo največjega domačini in njihova solistka na trobenti Urška Kurbos.

Posebej razveseljuje, da je v sestavah vseh godb veliko mladih godbenikov in godbenic, ki poleg tega, da  igrajo v orkestrih šol, v katerih se izobražujejo (Maestro in Glasbena šola G. Radgona), izkušnje pridobivajo tudi pri godbah v svojem okolju.


Več v Kultura in izobraževanje