Rajski kotiček ob Muri

Brod je lep primer povezovanja prleške in prekmurske kulturne dediščine

Nuša Novak, nedelja, 24. junij 2012 ob 08:511
Pri brodu na Muri

Pri brodu na Muri

Ljudje smo včasih čudne narave. Velikokrat govorimo, kako lepo je povsod drugje po svetu. Nikoli pa ne vidimo stvari okoli sebe. Marsikateri »pravi Prlek«, še namreč nikoli ni bil na murskem brodu.

Nekoč, pred davnimi leti, je brod na reki Muri, dolga leta obratoval nemoteno vsaki dan, večinoma le za prevozne namene. Dandanes pa brod na Muri, ponovno obratuje že skoraj dobra tri leta, vendar je njegov namen bolj turistične narave in je lep primer povezovanja prleške in prekmurske kulturne dediščine.

Ta kraj je izredno primeren za družabne dogodke, izletnike ter družinske pohode. Poleg prečudovite narave, ponujajo tudi dobro hrano, predvsem ribje specialitete iz bližnje reke ter osvežilno pijačo, ki vas okrepča v teh vročih poletnih dneh. Poskrbljeno je tudi za otroke, saj so na voljo igrala, ogromna šahovnica in še in še.

Družabna srečanja potekajo večinoma vsak teden, od petka do nedelje. Tudi pretekli vikend je bil zelo pester, saj so postojanko ob reki Muri obiskali udeleženci raftinga na reki Muri, izletniki iz Iga pri Ljubljani, vaški traktoristi, domačini in še mnogi drugi turisti.


Več v Narava