O.F.A.K. ponovno vabi

Festival O.F.A.K. bo na različnih prizoriščih v Ormožu potekal od 3. do 11. 8. 2012

Prlekija-on.net, nedelja, 22. julij 2012 ob 17:35
O.F.A.K.

O.F.A.K.

Klub ormoških študentov v sodelovanju z Mladinskim centrom Ormož letos spet prireja Festival O.F.A.K., ki bo na različnih prizoriščih v Ormožu potekal od 3. do 11. 8. 2012.

Že pred festivalom poteka likovni natečaj v dveh starostnih kategorijah. Ustvarjalci pod 14 let lahko slikajo, rišejo itd. na temo »Vsak dan je dober dan«, tisti nad 14 let pa na temo »Prihodnost Evrope?«.

V festivalskem tednu bodo potekale tri poletne šole (gledališka, hip hop in šola orientalskega plesa) ter novinarska delavnica, katere člani bodo poskrbeli da bodo dogodki festivala dokumentirani in pravočasno poslani v medije.

Skozi festival bodo na svoj račun prišli ljubitelji različnih športov, glasbe in drugih kulturnih vsebin. Na športnem področju se bodo obiskovalci lahko preizkusili v študentskem teku, slacklinu, hoji s hoduljami, žongliranju in odbojki. Tudi plavalci ne bodo prikrajšani, saj bodo svoje plavalske sposobnosti lahko pokazali na pool party-u na ormoškem letnem kopališču. Na svoj račun bodo prišli tudi tisti, ki jim je pomemben  zdrav duh, ne le zdravo telo, saj bodo različni izvajalci z meditativnimi delavnicami poskrbeli za duševno dobrobit obiskovalcev festivala. Kot duševna hrana bo na voljo tudi gledališka predstava v izvedbi gledališča Glej- Svinje ter Metamehanične pesmi Primoža Oberžana, v torek pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji stand up komedije.

Vsi oboževalci ska glasbe ste vabljeni na ska koncert z madžarsko zasedbo Pannonian Allstars Ska Orchestra v petek, 3. 8., za tiste, ki vam je bolj pri srcu jazz bo pravi dan sobota, 4. 8., zidovi grajskega dvorišča se bodo ponovno zatresli ob zvokih house ritmov v petek, 10. 8. z različnimi slovenskimi in tujimi izvajalci, v soboto, 11. 8. pa nas čaka še zaključni koncert s hrvaško zasedbo Connect.

V času festivala bo na voljo tudi brezplačno kampiranje v neposredni bližini prizorišča. Več informacij o programu in vstopnicah najdete na spletni strani www.ofak.si.


Več v Družabno