Ljutomerski skate park še vedno samo na skicah

Pred enim letom so v Ljutomeru postavili temeljni kamen za skate park

Prlekija-on.net, torek, 14. avgust 2012 ob 14:523
V soboto, je od postavitve temeljnega kamna za skate park v Ljutomeru, minilo eno leto. V tem času se glede tega tudi ni dosti spremenilo, temeljni kamen še vedno stoji na zemljišču, za katerega se je že ob postavitvi pokazalo, da tam skate park ne more stati zaradi nekaterih zahtev okoliških lastnikov in samega lastništva ter namembnosti tega zemljišča.

O trenutnem stanju in načrtih, smo povprašali na občino, kjer nam je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba povedala: "Dogovorili smo se, da bomo s skupnimi močmi, mladi skejterji, občinska uprava in Prleška razvojna agencija z gospodom Goranom Šosterjem, pripravili prijavo na razpis Las Prlekija-Leader in poskušali pridobiti nepovratna sredstva. Rok za prijavo je 10. september, za začetek pa bomo prijavili vrednost, upoštevajoč razpoložljivo kvoto, cca 25.000 evrov."

V Ljutomeru postavili temeljni kamen za skate park
V Ljutomeru postavili temeljni kamen za skate park

Kot je bilo že omenjeno, zemljišče, na katerem stoji temeljni kamen, ni primerno za postavitev skate parka, zato "razgovori tečejo v smeri, da rešitev, ki je bila predvidena v sklopu ureditvenega načrta ŠRC, se pravi na lokaciji, kjer je postavljen temeljni kamen, ni najbolj primerna. Uskladiti se bomo morali tudi glede lokacije in kot možnost, se pojavlja tudi prostor za športno dvorano ŠIC ter še nekatere druge. Verjamem pa, da bomo po usklajevanjih, razgovorih z občani dorekli najbolj optimalno", še je dodala županja.

Lani se je z mladimi "skaterji" in "bikerji", ki si v Ljutomeru že dlje časa želijo skate park, povezala tudi Sara Karba, svetnica v Občinskem svetu na listi Mlade Prlekije. Takrat so nastale prve skice, kako so si mladi zamislili ta park ter katere elemente bi potrebovali, da bi park zadostil njihovim potrebam. Pri tem so se povezali tudi z mladimi iz Murske Sobote, kjer je bila situacija podobna in so na skate park čakali že več let. Letos so ga tam tudi dobili, sicer na začasni lokaciji, v Ljutomeru pa smo zaenkrat še vedno samo pri skicah.


Več v Gospodarstvo