Nerodno postavljene klopi na Starem trgu

Najprej sta klopci bili obrnjeni v drugo smer, sedaj sta tako, da ob sedenju gledate navzdol po trgu

Prlekija-on.net, sreda, 22. avgust 2012 ob 07:474
Nerodno postavljene klopi

Nerodno postavljene klopi

V Ljutomeru so v začetku oktobra lani pričeli s prenovo mestnega jedra, ki je zajemalo ureditev Postružnikove ulice in Starega trga ter Vrazove, Užiške in Zacherlove ulice, Ulice Ivana Kavčiča, Ulice Franca Kovačiča in Ulice ob progi. Dela bi naj bila končana do konca avgusta.

V Ljutomeru bodo prenovili mestno jedro
V Ljutomeru bodo prenovili mestno jedro
Stari trg dobiva privlačnejšo podobo
Stari trg dobiva privlačnejšo podobo

Stari trg je po prenovi dobil privlačnejšo podobo, trenutno se edino klopci, ki sta postavljeni v zgornjem delu trga, zdita precej nerodno postavljeni. Sprva sta bili sicer obrnjeni navzgor, tako da so si sprehajalci ob počitku, lahko "ogledovali" steno na stavbi preko ceste, po pobudi svetnice Sare Karba iz Mlade Prlekije, na 14. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer, 27. junija, pa so v začetku avgusta ti dve klopci obrnili, tako da ob sedenju lahko opazujete dogajanje navzdol po trgu. A so to precej nerodno izvedli, saj sedaj sprehajalci ob počitku noge držijo v okrasno gredico, ki je poleg klopi.

Dela na Starem trgu je sicer izvajalo Komunalno podjetje Ormož d.o.o., če je dotično podjetje pozneje poskrbelo tudi za spremembo položaja klopi, nam ni znano.


Več v Gospodarstvo