Pričel se je 50. sejem AGRA

50. sejem AGRA bo potekal od 25. do 30. avgusta

Milan Belec, nedelja, 26. avgust 2012 ob 08:38
50. sejem AGRA

50. sejem AGRA

Otvoritveni dan sejma AGRA - 50. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma je prinesel veliko zanimivosti. Pomembni državniki in ministri so s svojo prisotnostjo potrdili, da je sejem pomemben za pokrajino.

Po večletnem premoru je bila ponovno organizirana parada kmečkih opravil. Pokazalo se je, da so društva zelo domiselna in so pripeljala veliko zanimivih orodij in strojev, kateri so pred leti pomenili preživetje. Vozovi so bili okrašeni in so predsatvljali različna opravila. Obiskovalci so lahko videli zanimivosti, katere so že pozabljene. Gotovo gre zahvala organizatorjem, da so poskrebeli za zanimiv dogodek. Društva so bila nagrajena za udeležbo, prvi trije pa so prejeli še nagrade.

Ostali dogodki so se odvijali po programu, vendar je bilo opaziti, da je manj obiskovalcev. Najverjetneje je tudi neznosna vročina bila eden izmed krivcev za manjši obisk.

»Sejemsko leto 2011 v Pomurskem sejmu z ozirom na gospodarsko in splošno stanje v Sloveniji in svetu ocenjujemo kot uspešno in dobro. Uspelo nam je uspešno realizirati vse tri sejemske projekte, šest ocenjevanj kakovosti in veliko obsejemskih dogodkov, ki so bili odmevni in uspešni za razstavljavce, obiskovalce in druge udeležence. V Pomurskem sejmu se zavedamo, da je v danem ekonomskem trenutku najbolj pomembno ostati na tržišču pomemben akter z vsemi obstoječimi produkti in programi, ki imajo tradicijo. Iščemo tudi nove izzive pri čemer pa se zavedamo pogojev, ki jih nudi ožje okolje in regija.

Pomurski sejem v letu 2012 z mednarodnim kmetijsko – živilskim sejmom AGRA praznuje častitljivi 50. jubilej. Tako AGRA kot drugi sejmi, ki jih organiziramo, so prilagojeni pokrajini ob Muri in pokrivajo regijo, ki sega v Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško. V tej širši regiji je največja naravna danost kmetijstvo in ljudje, ki obvladajo veliko dejavnosti in so odprti in skromni ter pošteni. Pomurski sejem ima odgovorno poslanstvo v tem, da v tej regiji nudi prireditve, ki postavljajo to regijo ob bok najbolj razvitih in najbolj sposobnih regij, saj se na sejmih, ki jih organizira, lahko promovira regijsko gospodarstvo in regija kot pokrajina z vsemi svojimi posebnostmi. Poleg bogatega kmetijstva je ta regija dala vedno tudi veliko gradbincev, v regiji je veliko naravnega okolja z bogato lovsko, ribiško in turistično tradicijo in ne nazadnje iz te regije prihaja tudi največ poklicnih vojakov. Zato je vizija Pomurskega sejma v razvoju sejmov kot je kmetijsko-živilski sejem, kot je gradbeni, komunalni in energetski, sejem lov ribolov in turizem ter sejem sodobna obramba in zaščita. In ravno AGRA, MEGRA, LOV in SOBRA so sejmi, ki so se že dokazali kot pomembni za regijo, celotno državo in za mednarodno regijo sosednjih držav. Na teh projektih pa je še veliko podprojektov, ki se bodo prilagajali trendom in usmeritvam nadaljnjega razvoja kot samostojne prireditve ali kot organizacijski del večjih. Poslovno povezovanje in promocija imata v času gospodarske krize še večji pomen. Poslanstvo Pomurskega sejma je, da nudi podjetjem in njihovim izdelkom, ki kažejo pot iz recesije in okoljske krize, vso podporo pri kakovostnih sejemskih predstavitvah, poslovnem povezovanju, spremljevalnih dogodkih in oglaševanju.
«

Janez Erjavec, direktor Pomurskega sejma


Več v Gospodarstvo