3. Grossmannov festival filma in vina

Obvestilo za javnost

Prlekija-on.net, petek, 3. avgust 2007 ob 14:35

Tudi letošnji poletni teden – natančneje od ponedeljka, 6., do sobote, 11. avgusta – bo Ljutomer prestolnica neodvisne, kultne in divje kinematografije.
Grossmann-Festival filma in vina, vstopa v svoje tretje leto z novim zagonom in svežo krvjo. Dobesedno. Kajti toliko mednarodno priznane horror (in) B-produkcije, iz enajstih držav, si lahko v Sloveniji ogledate le v Ljutomeru.
Letos namenjamo posebno pozornost Lloydu Kaufmanu in Troma Entertainment s posebnim filmskim sklopom Troma predstavlja. V Retrospektivah se bomo poklonili opusu Slobodana Šijana, ki mu bomo podelili častno festivalsko nagrado Stari hudi maček. Digital-ludilo pa gosti enega izmed cannskih zmagovalcev, Michael J. Rixa in njegov animirani film Tengers. Z zloglasnim nemškim režiserjem Jörgom Buttgereitom bomo praznovali 20-letnico kultnega Nekromantika. Tekmovalni del z nagrado Hudi maček seveda ostaja. Posebnost festivala je visoka udeležba filmskih avtorjev. Vsem naštetim se bodo pridružili njihovi stanovski kolegi iz Velike Britanije, Norveške, Španije in Grčije.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Družabno