3. Grossmannov festival filma in vina

Obvestilo za javnost

Prlekija-on.net, petek, 3. avgust 2007 ob 14:35
3. Grossmannov festival filma in vina

3. Grossmannov festival filma in vina

Tudi letošnji poletni teden – natančneje od ponedeljka, 6., do sobote, 11. avgusta – bo Ljutomer prestolnica neodvisne, kultne in divje kinematografije.
Grossmann-Festival filma in vina, vstopa v svoje tretje leto z novim zagonom in svežo krvjo. Dobesedno. Kajti toliko mednarodno priznane horror (in) B-produkcije, iz enajstih držav, si lahko v Sloveniji ogledate le v Ljutomeru.
Letos namenjamo posebno pozornost Lloydu Kaufmanu in Troma Entertainment s posebnim filmskim sklopom Troma predstavlja. V Retrospektivah se bomo poklonili opusu Slobodana Šijana, ki mu bomo podelili častno festivalsko nagrado Stari hudi maček. Digital-ludilo pa gosti enega izmed cannskih zmagovalcev, Michael J. Rixa in njegov animirani film Tengers. Z zloglasnim nemškim režiserjem Jörgom Buttgereitom bomo praznovali 20-letnico kultnega Nekromantika. Tekmovalni del z nagrado Hudi maček seveda ostaja. Posebnost festivala je visoka udeležba filmskih avtorjev. Vsem naštetim se bodo pridružili njihovi stanovski kolegi iz Velike Britanije, Norveške, Španije in Grčije.