Zdravstveni dom Ljutomer pripravil dan odprtih vrat

Za obiskovalce so pripravili tudi brezplačno merjenje krvnega tlaka, krvnega sladkorja, holesterola ter merjenje pljučnih funkcij

Prlekija-on.net, sobota, 22. september 2012 ob 15:50
Dan odprtih vrat ZD Ljutomer

Dan odprtih vrat ZD Ljutomer

V soboto, 22. septembra, je Zdravstveni dom Ljutomer pripravil 2. dan odprtih vrat. Obiskovalci so se lahko ustavili na stojnicah pred domom, lahko pa so se tudi sprehodili po samem domu ter si ogledali dejavnosti, ki vsakodnevno potekajo v domu ter delo osebja, ki skrbi za zdravje občanov in občank.

Dom je pred kratkim doživel tudi prenovo, saj so zamenjali okna, obnovili fasado ter uredili okolico. Pred vhodom doma so postavili tudi novo pregledno tablo, ki obiskovalcem prikazuje, kje se nahaja katera ambulanta. Direktor Zdravstvenega doma Ljutomer, mag. Tomislav Nemec je dejal, da so za prenovo odšteli okoli 70 tisoč evrov.

Na današnjem dnevu odprtih vrat so se tako predstavili z različnimi delavnicami na temo zdrave prehrane, predstavljen je bil program SVIT, NMP Ljutomer pa je pripravila ogled reševalnega vozila in predstavila projekt Vsaka sekunda šteje ter prikaz oživljanja z defibrilatorji AED, ki so javno dostopni na različnih točkah po občini, do konca leta pa jih bodo postavili še več.

Za starše in najmlajše so pripravili prikaz odstranitve tujka iz grla pri otroku, predstavitev projekta Bambini, delavnice risanja za otroke ter razstavo risb učencev OŠ Ljutomer, pri skrbi za zdrave zobe pa so si med drugim najmlajši lahko ogledali zobozdravniški stol, starši pa so se seznanili, kako skrbimo za prve otroške zobke.

Predstavili so se pridelovalci bio in zdrave hrane, BioSinhrona, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer se je predstavil s projektom Zdrava šola, predstavili so se tudi Lekarna Ljutomer, BIOLEK Mala Nedelja, Studio Lakšmi, Kozmetični salon Martina, Optika Jureš, Optika Flajšaker, Društvo diabetikov Ljutomer, Društvo za osteoporozo Ljutomer, Društvo Hospic, OZARA, Rdeči križ OZRK Ljutomer, ...

Prisotna je bila tudi Policijska postaja Ljutomer s prikazom vpliva alkohola na reagiranje voznika, kjer so se obiskovalci na poligonu lahko preiskušali v vožnji s posebnimi očali, s katerimi se človek počuti podobno, kot če je pod vplivom alkohola.

Za obiskovalce so pripravili brezplačno merjenje krvnega tlaka, krvnega sladkorja, holesterola ter merjenje pljučnih funkcij, pripravili pa so tudi bogat srečelov, kjer je bila vsaka srečka dobitna, znesek pa bo namenjen za nabavo defibrilatorja za dopolnitev javno dostopne mreže AED.



Več v Kultura in izobraževanje