Evropski dan jezikov v Ljutomeru

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so na Glavnem trgu v Ljutomeru priredili delavnice v štirih jezikih - angleščini, nemščini, francoščini in španščini

Pia Zemljič in Mateja Marinič, sreda, 26. september 2012 ob 14:47
Evropski dan jezikov

Evropski dan jezikov

Evropska komisija in Svet Evrope sta leta 2001 posvetila 26. september jezikom. Evropa ima 23 uradnih in več kot 60 regionalnih in manjših jezikov, torej je prava zakladnica.

Tudi dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer smo ta dan posvetili evropskim jezikom doma in v tujini. Na Glavnem trgu v Ljutomeru smo učencem Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer priredili delavnice v štirih jezikih – angleščini, nemščini, francoščini in španščini. Delavnice smo vodili dijaki sami s pomočjo naših profesorjev, pomagali pa sta tudi naravni govorki iz Nemčije in Anglije. Osnovnošolci so tekmovali, plesali, peli, reševali kvize, se pogovarjali z naravnima govorkama, predvsem pa so se naučili kar nekaj novih izrazov v štirih tujih jezikih, ki se jih na gimnaziji tudi učimo.

Dijaki 1. b pa so ta dan preživeli v avstrijski Lipnici. V centru mesta so sodelovali v spektaklu »Graditi mostove, kljub raznolikosti«, ki je športno in kulturno srečanje mladih iz Avstrije in Slovenije. Naši dijaki so promovirali slovenski jezik.


Več v Kultura in izobraževanje