Nova pridobitev v DOSOR-ju

Vadba na napravi thera-live

Katja Peček Poredoš, dipl. fiziot., četrtek, 18. oktober 2012 ob 12:53
Vadba na napravi thera-live

Vadba na napravi thera-live

V DOSOR-ju si prizadevamo, da so naši stanovalci čim dlje časa aktivni in samostojni pri gibanju, saj se zavedamo pomembnosti človeške neodvisnosti.

Da bi izboljšali kvaliteto življenja tudi stanovalcem s težjo okvaro ali invalidnostjo smo se letos odločili za nakup aparature Thera-live, za katero smo vse leto namensko zbirali sredstva. Vadba na tej napravi ima dokazano pozitivne učinke na celotno telo in omogoča tudi invalidom in težje prizadetim lažjo telesno aktivnost in na ta način ohranjanje telesne kondicije oz. preprečevanje posledic, ki bi lahko nastale zaradi neaktivnosti.

V sklopu fizioterapije se izvaja nadzorovana vadba, ki pozitivno vpliva na psihofizično počutje stanovalcev. THERA-live je najboljša aktivno-pasivna vadbena naprava in je prilagojena vsem omejitvam, ki jih imajo težje mobilni bolniki. Vsebuje različna držala in dodatke (podpora za noge).

Ob tej pridobitvi se zahvaljujemo vsem, ki so s svojim prispevkom/donacijo omogočili in olajšali nakupu naprave in omogočili našim stanovalcem kvalitetnejše življenje.


Več v Kultura in izobraževanje