Predstavniki dejavnosti za mlade in ljutomersko občinsko vodstvo za skupno mizo

Delovni sestanek o problemih, hotenjih in potrebah mladih na območju občine Ljutomer

RUST, sobota, 27. oktober 2012 ob 08:311
Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, univ. dipl. pravnica je 22. oktobra 2012 sklicala delovni sestanek o problemih, hotenjih in potrebah mladih na območju občine Ljutomer. Sestanka se je udeležil tudi direktor občinske uprave Tomislav Zrinski in Karmen Lah, višja svetovalka v občinski upravi.

Organizacije za mlade so predstavile svoje dejavnosti. O svojih aktivnostih je spregovorila predstavnica Kulturnega mladinskega turističnega društva Šalinci-Kritašnci-Grlava; predstavnik društva cvenskih čehov in diklin in predstavnik ljutomerskega ŠIM-a. Na sestanku sta svoje individualne predloge reševanja problematike mladih podala tudi Tomaž Horvat in Niko Miholič. Spregovoril je tudi predstavnik Mladinskega sveta Ljutomer Črt Šterman, kot osrednje asociacije mladinske organiziranosti v lokalni skupnosti, ki je predstavnike lokalne skupnosti zaprosil za v bodoče večjo višino sofinanciranja mladinskih delujočih struktur v okviru javnega razpisa in predstavnik Mladinskega centra Prlekije-Pokrajinskega centra nevladnih organizacij.

Prisotnim so bile podeljene nedavno izdane informativno promocijske zloženke lokalnega mladinskega sveta z nagovorom direktorja Urada Republike Slovenije za mladino, mag. Petra Debeljaka in ljutomerske županje. Prleški mladinski center in pokrajinski center nevladnih organizacij pa je udeležencem razdelil tudi svoje promocijske kape. Srečanje s sestankom je izzvenelo v prijetnem ustvarjalnem vzdušju.


Več v Kultura in izobraževanje