Dobrodelna akcija »Poživimo šolo« v OŠ Janka Ribiča Cezanjevci uspešna

Tri učilnice, sanitarije, knjižnica, hodniki, stopnišče in vhodna avla so dobili novo podobo

Marija Majcen, torek, 6. november 2012 ob 19:131
Dobrodelna akcija Poživimo šolo

Dobrodelna akcija Poživimo šolo

Učenci cezanjevske šole so po jesenskih počitnicah  vstopili v obnovljene prostore. Tri učilnice, sanitarije, knjižnica, hodniki, stopnišče in vhodna avla so dobili novo podobo. Prostori so dobili nov videz, so tudi svetlejši, počutje v njih je prijetnejše. To je bil tudi cilj akcije.

Ob pomoči donatorjev, pleskarjev obrtno–podjetniških zbornic Ljutomer, Ptuj in Murska Sobota in zidarjev, je notranjost stare šolske zgradbe v Cezanjevcih obnovljena. V štirih dneh so delavci ob pomoči krajanov in zaposlenih opravili veliko delo: obnovili in prepleskali so precejšen del starega dela stavbe. Pleskar iz Ljutomera, Valter Dvanajščak, ki je vodil celotno akcijo, je  uspel pridobiti lepo število slikopleskarjev. G. Dvanajščak bo s svojimi sodelavci v prihodnjih dneh dokončal pleskanje prostorov, ki jih v počitniškem času niso mogli dokončati zaradi predhodnih zidarskih del.

Akcija na cezanjevski OŠ »Poživimo šolo: osvežimo šolo s pomočjo donatorjev«
Akcija na cezanjevski OŠ »Poživimo šolo: osvežimo šolo s pomočjo donatorjev«

Zelo smo veseli tudi odziva domačinov. Krajani iz našega šolskega okoliša so se odlično organizirali, sodelovanje in pomoč pri delu so si porazdelili po dnevih in vaseh, starši so poskrbeli tudi za popoldansko malico. V akciji so sodelovali tudi vsi trije občinski svetniki iz našega šolskega okoliša: Aleš Lipovec, Janez Vencelj in Jožef Heric. Vse dni pa je pri delu sodeloval domačin Janko Klemenčič, ki je organiziral in usmerjal delo krajanov in zaposlenih.

Učenci in zaposleni šole se ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo vsem, ki so kakorkoli pomagali pri tej akciji in nam zagotovili lepše prostore in s tem boljše počutje pri našem delu. Takšen množičen odziv na dobrodelno akcijo v teh časih vliva upanje in optimizem za svetlo prihodnost.

Dokazali smo, da šola diha s krajem in da je v slogi moč. Želja vseh, tako učencev, zaposlenih in krajanov je enotna: v Cezanjevcih šola mora ostati, vendar v pogojih, vrednih 21. stoletja. Podoba notranjosti šole je lepša, prostorske stiske in neustreznih pogojev dela pa s to akcijo nismo rešili. To pa lahko zagotovimo le z novo šolo.


Več v Kultura in izobraževanje