»Ko govorijo spretni prstki«

V OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so otroci ustvarjalni

Jasna Lampreht, Manja Gospodarič, četrtek, 8. november 2012 ob 23:30
Ustvarjanje v OŠ Cezanjevci

Ustvarjanje v OŠ Cezanjevci

Dobre stvari so »baje« vedno tri. Prva je, da imamo na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci peč za žganje gline, druga - učence, ki jih zelo zanima ustvarjanje iz gline, tretja pa, da smo krasen kolektiv, ki med sabo ne sodelujemo le pri pouku, ampak tudi pri zunajšolskih dejavnostih.

Tako smo se Klavdija Sever, Milena Novak, Karla Ramšak, Nataša Pušenjak, Martina Cvetko, Brigita Šoštarič, Manja Gospodarič in Jasna Lampreht odločile, da pripravimo drugo božično-novoletno delavnico z naslovom Ko spregovorijo naši prstki. Ker smo željni novih znanj in si želimo pridobiti novih ročnih spretnosti, smo k sodelovanju povabile mojstra oblikovanja gline g. Milana Beleca.

Po ogrevanju prstkov z gnetenjem gline in nastajanju prvih mojstrovin (kipci za prinašanje sreče, svečniki, angelčki, vrčki …), smo s pomočjo kolovrata za glino g. Beleca napravili prve korake v izdelovanju posode iz gline. Že sam postopek je bil za naše najmlajše ustvarjalce prava paša za oči, saj se niso mogli načuditi, kako iz kepe gline pred njihovimi očmi nastajajo vrči, skodelice, vazice … Učenci so tudi sami poskusili izdelati izdelek na kolovratu ter ugotovili, da to sploh ni tako preprosto. A nekateri so vztrajali in res se je potrdil pregovor, da vaja dela mojstra.

Naše mojstrovine boste našli na božičnem bazarju v Ljutomeru, v soboto 1.12.2012 in v Cezanjevcih, v nedeljo 2.12.2012. Vabljeni.


Več v Kultura in izobraževanje