Prvi humanitarni turistični ples

Odlična poteza Turističnega društva Radenci

Filip Matko, nedelja, 25. november 2012 ob 08:491
Humanitarni turistični ples

Humanitarni turistični ples

V petek, 23. novembra, se je ob 19. uri v hotelu Radin Zdravilišča Radenci pričel 1. humanitarni turistični ples, ki ga je pripravilo Turistično društvo Radenci. Seveda ni bil to prvi tovrstni ples v večletni zgodovini delovanja tega društva, ki ga sedaj vodi kot predsednica Karmen Kaučič Žibret, a je bil res prvič s humanitarno noto. Že pred samim plesom je namreč bila dogovorjena skupna akcija z domačimi slikarji, da darujejo svoja dela v humanitarni namen - za revitalizacijo oziroma urejevanje radenskega parka v prihodnje.

Zbrana so bila likovna dela sedmih ustvarjalcev: »Zeleni veter« (barvna grafika) akademskega slikarja Lojzeta Logarja, »Čebela« (intarzija) Edvarda Ketiša s Kobilščaka, »Bled« (olje na platnu) Vinka Prislana, »Travnik« (akril na platnu) Francija Jaušovca Frica, »Park« (akvarel) Zdravka Dolinška, »Moja Mura« (akrila na platnu) Tatjane Mijatović in »Valovi Mure« Filip Matka Ficka. Ta so bila v okviru avkcije predstavljena udeležencem plesa in štiri dela (Zeleni veter, Travnik, Park in Čebela) so po podatkih voditeljice licitacije, predsednice Likovnega društva Gornja Radgona Tatjane Mijatović (ki je sicer Radenčanka !) bila prodana še isti večer in v humanitarni namen je bilo tako zbranih 900 evrov. Ostale tri slike (Bled, Moja Mura in Valovi Mure) bodo prihodnje dni na prodaj v hotelu Radin.

Humanitarni ples je privabil mnoge (okrog 150 udeleženk in udeležencev), ki so z nakupom vstopnice tudi del vstopnine (5 evrov) darovali za obnovitev radenskega parka. In lahko so bili res zadovoljni: za plesno zabavo je poskrbela znana glasbena skupina Nova legija (Stanko Zorjan - bobni, Janez Zorjan - bas kitara, vokal, Zvonko Zorjan - solo kitara, vokal, Robert Ciglar - klaviature, vokal in Ivan Aladič - solo kitara) s pevko Andrejo Pinotič, nastopil je »prepevajoči Štajerc« Alfi Nipič, program pa sta povezovala Jasna Divjak in Emil Šmid. Vse sta tik pred plesno zabavo pozdravila predsednica Turističnega društva Radenci Karmen Kaučič Žibret in predstavnik Zdravilišča Radenci Miha Veberič, a k humanosti za obnovitev radenskega parka je še posebej vse pozval župan Občine Radenci Janez Rihtarič.


Več v Družabno