Edinstveno: Medgeneracijski pevski zbor

Božično-novoletni koncert združenih treh generacij DOSOR-ja

Filip Matko, nedelja, 23. december 2012 ob 23:18
Medgeneracijski zbor DOSOR-ja

Medgeneracijski zbor DOSOR-ja

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, deluje edinstveni medgeneracijski pevski zbor, ki ga sestavljajo stanovalke in stanovalci doma, zaposleni v domu ter njihovi otroci. Gre torej pravzaprav za tri generacije, ki jih z veliko entuziazma, razumevanja in dobre volje vodi Suzana Divjak, ena izmed zaposlenih v DOSOR-ju.

Prav njej direktorica doma, Mateja Hauser, priznava vse uspehe, da se je zbor ustanovil, deluje in je uspešen. Kajti ob tem je vsekakor treba pomisliti na to, kako je mogoče uskladiti vaje in nastope. Stanovalke in stanovalci doma sicer so v domu, a zaposleni delajo v različnih izmenah, njihovi otroci pa so šolarji s svojimi obveznostmi v šoli, doma ter v okviru svojih interesnih dejavnosti. A kljub vsemu so uspešni.

Suzana Divjak je s svojimi sodelavkami in sodelavci, kot pevkami in pevci, hvaležna direktorici za vso razumevanje, ki ga namenja delovanju medgeneracijskega pevskega zbora (Suzana: »...Mateja, brez vas ne bi bilo pevskega zbora takšnega, kot je danes pred vami; vedno nas spodbujate, opogumljate, obdarujete z idejami in finančnimi sredstvi...«), kakor tudi glavni sestri Tatjani Geč, ki z razporejanjem dela ter izmen poskrbi, da so tudi vaje pevk in pevcev pravočasno »na urniku« (Suzana: »...Tatjana, k tebi prihajamo s prošnjami za turnus, želje takšne in drugačne; vedno nam prisluhneš in urediš...«).

Vse prej zapisano je bilo omenjeno na koncertu medgeneracijskega pevskega zbora DOSOR-ja, ki se je z bogatim programom predstavil v jedilnici doma v petek, 21. decembra. Tedaj so se pevke in pevci lahko javno zahvalili direktorici Mateji Hauser in glavni sestri Tatjani Geč za vso podporo, obe imenovani pa sta izrekli čestitke vsem članicam in članom zbora, z besedami spodbude ter darovano lončnico pa zborovodkinji Suzani Divjak.

Ob tem letnem času so članice in člani medgeneracijskega pevskega zbora DOSOR-ja zapeli naslednje pesmi: Mir, Zima je prišla, Vsakdo mora imeti prijatelja, Snežna noč, Slakovo Glas harmonike; za božični čas pesmi: Cin, cin, cin; Snežinke, bele zvezdice; Božični večer; Sveta noč; Želimo vam srečen božič; pesem Glas srca za Matejo in Tatjano ter še za konec tega leta: Silvestersko noč ansambla Čuki. Že nekaj dni prej pa so mamice z otroki zapele ob prihodu Božička, ki je obdaroval otroke zaposlenih v DOSOR-ju.


Več v Kultura in izobraževanje