Ure naših dni

Drugič DOSOR-jev zbornik letos

Filip Matko, torek, 25. december 2012 ob 08:43
Mentorica Bea Baboš Logar

Mentorica Bea Baboš Logar

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so na 55 straneh izdali letošnjo drugo številko zbornika pod naslovom »Ure naših dni«. Gre za publikacijo, za katero gradivo pripravijo (napišejo) članice in člani literarnega krožka pod vodstvom mentorice Bee Baboš Logar. V krožku delujejo stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, zaposleni v tem domu, članice in člani Društva upokojencev Radenci ter razni avtorji, ki jih povabijo k sodelovanju. Tokrat so to članice in člani literarne sekcije Društva upokojencev Gornja Radgona.

Le-ti so se udeležili tudi predstavitve zbornika »Ure naših dni«, ki je bila v nedeljo, 23. decembra popoldne, v predprostoru knjižnice DOSOR-ja. Kot drugi ustvarjalci, katerih literarna dela so objavljena v tokratni številki zbornika, so brali svoje pesmi ali zgodbe: Manica Gornjak (Večerna zarja), Amalija Tropenauer (Cvet ljubezni), Jožica Borovič (Jesenske solze), Marija Šedivy (Po kraju diši), Franci Mulec (Mrkefca) in Dominique Reščič (Senca bele ptice). V uvodu je pesem Josipa Murna Prišel je čas okrog Božiča recitirala stanovalka DOSOR-ja Jožica Rajšter, nagovor je imela mentorica Bea Baboš Logar, zapel pa je mešani pevski zbor DOSOR-ja Večerna zarja pod vodstvom Suzane Divjak.

Sledila so besedila in pesmi: Marije Ostrc (Pripoved o vojnem času), Brigite Živec (Naš malček), Mojce Zupančič (Poplava) , Darinke Nahtigal (Lepota dneva), Marije Erveš (Moj pogled), Toneta Kralja (Sin bo) in Vide Pelc (Gospa z očmi barve temnomodrih spominčič) ter besedila posebne priloge »Prišel je lepi božični čas«: Amalije Prelog Kuzmič(Romanje – Božič v sveti deželi in Božič nekoč pri nas doma), Marije Sreš (Za Božič v Balasinorju), Gizele Sraka (Čudovita božična darila) Marije Marič (Božični prazniki z očetom in mamo), Jolanke Kranjc (Ob polnočnico zaradi stare ure) in Bee Baboš Logar (Božično darilo deklice Ušivke).

Uvodnik za 300 izvodov zbornika »Ure naših dni« je zapisala mentorica Bea Baboš Logar, v njem pa se zahvalila direktorici DOSOR-ja Mateji Hauser za »izmislitev« literarnega krožka in knjižnice v domu ter tajnici doma Nadi Verdev, ki skrbi za »računalniško shranjevanje« ustvarjenega gradiva.


Več v Kultura in izobraževanje