Informativni dan na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci

Glede na izreden obisk in zanimanje devetošolcev se očitno vsi vedno bolj zavedamo pomena turizma za našo pokrajino

Bianca Žitnik, sobota, 16. februar 2013 ob 17:10
Informativni dan v Radencih

Informativni dan v Radencih

15. in 16. februarja so po slovenskih srednjih šolah potekali informativni dnevi. Tudi na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih so se pripravili na obisk devetošolcev.

Dijaki programa turistični tehnik so se predstavili z znanjem tujih jezikov, kar je za turističnega delavca zelo pomembno. Osnovnošolci s starši pa so izdelke dijakov poklicnih usmeritev lahko tudi poizkusili. Ugriznili so lahko v slastne tortilije in različne variante canape-jev (finger food), posladkali pa so se lahko s sadjem v čokoladnem fondue-ju, sladoledu in princeskami, ki so nastali pod prsti bodočih kuharjev. Bodoči natakarji pa so skreirali različne slastne koktajle.

Glede na izreden obisk in zanimanje devetošolcev se očitno vsi vedno bolj zavedamo pomena turizma za našo pokrajino. Glede na veliko konkurenco v panogi pa je velikega pomena kvaliteta. To pa lahko ustvarjajo le mojstri svojega poklica, ki krila svoji ustvarjalnosti lahko dajo le, če imajo dobro osnovno znanje. In ravno z dobrim podajanjem temeljnih znanj stroke (turistične in gastronomske) se lahko pohvali Srednja šola za gostinsto in turizem Radenci.


Več v Kultura in izobraževanje