V podjetju Carthago bodo izdelali pettisoči avtodom

Podjetje Carthago v Sloveniji uspešno posluje že peto leto – Avgusta 2013 načrtovana tretja investicijska faza in širitev proizvodnje – Novo zgrajen Carthago City v Nemčiji

Prlekija-on.net, torek, 26. februar 2013 ob 17:071
Podjetje Carthago d.o.o., ki v Sloveniji izdeluje avtodome višjega cenovnega razreda, bo peto obletnico obeležilo z izdelavo pettisočega avtodoma v mesecu marcu 2013, letošnje leto pa pričnejo z graditvijo nove hale.

Zaposlenim v podjetju so na voljo dodatna izobraževanja in skupne aktivnosti, tudi navijanje na tekmah Tine Maze, ki že leto dni vozi Carthagov avtodom.

Podjetje Carthago d.o.o. iz Odranec je v petih letih, od zagona proizvodnje avgusta 2008, svoje proizvodne površine skoraj dvakrat povečalo, letošnje poletje pa pričenja s tretjo investicijsko fazo v vrednosti 4 milijonov evrov. Z dodatno proizvodno halo bo podjetje prihodnje leto lahko nadaljevalo svojo uspešno zgodbo. Na trenutnih 15.000 m2 proizvodnih površin so v letu 2012 proizvedli dobrih 2000 vozil.

Leto 2012 so zaposleni v podjetju zaključili s tradicionalno zabavo ob zaključku leta. Prav tako so v Odrancih organizirali prihod Božička za otroke zaposlenih do desetega leta starosti; lani ga je pričakalo kar 195 otrok, je poudarila prokuristka podjetja, Sandra Županec Antolin. V Carthagu tekom leta organizirajo seminarje za vodilne delavce, tečaje nemškega jezika, izobraževanje za mentorje, izlete in poletni družinski piknik za vse zaposlene sodelavce. Skupno pa podpirajo na tekmah tudi vrhunsko Tino Maze, ki ji je Carthago lani v dvoletno
uporabo podaril svoj uspešen komforten avtodom Chic c-tourer.

Celotna skupina Carthago se je v zadnjih letih zelo dinamično razvijala. V prejšnjem poslovnem letu 2011/2012 so tako zabeležili 168 milijonov evrov skupnih prihodkov, skupaj pa zaposlujejo 820 sodelavcev na obeh lokacijah (Nemčija in Slovenija).

Poslovodja Carthago GmbH, Johannes Stumpp, je predstavil lani zgrajen Carthago City, novo centralo podjetja v Aulendorfu v Nemčiji, ki je pričela obratovati ta mesec. Na 26.000 m2 skupne površine ponuja celostno rešitev tako proizvodnih, upravnih, prodajnih in razstavnih prostorov.

Uspešna zgodba podjetja Carthago se je pričela zdaj že daljnega leta 1979. Kljub trenutnim neugodnim svetovnim razmeram pa uspešno nadaljuje svojo pot z novimi investicijami in vodilnimi inovacijami na področju avtodomov. Dodatna potrditev pravilne smeri in kvalitetnega dela pa so Carthagovim avtodomom podeljeni certifikati in številne prestižne nagrade, ki jih podjetje niza že nekaj let zapored.


Več v Gospodarstvo