Volilni občni zbor TKD Mak in prireditev ob materinskem dnevu v Pristavi

Dolgoletna predsednica Ksenija Kolar je predsedniški stolček predala novi predsednici Tanji Zanjkovič

Ksenija Kolar, nedelja, 24. marec 2013 ob 22:21
Prireditev v Pristavi

Prireditev v Pristavi

Današnja spomladansko - zimska nedelja je bila v Pristavi nekaj posebnega. Popoldan se je odvijal najprej v znamenju volilnega občnega zbora Turistično kulturnega društva Mak Pristava. Dolgoletna predsednica Ksenija Kolar je predsedniški stolček predala novi predsednici Tanji Zanjkovič.

Po tem svečanem dogodku pa so dvorano Gasilsko - vaškega doma do zadnjega kotička napolnili še preostali obiskovalci, ki so z veseljem prisostvovali že tradicionalni prireditvi ob materinskem dnevu. Ob tej priliki so se predstavili otroci in mladi iz vasi, vsak s svojim nastopom, ki pa so se čudovito povezovali v celoto, ki je počastila vse mame, matere, babice...Posebno noto je prireditvi dal nastop Mešanega pevskega zbora Pristava s svojim repertoarjem izbranih pesmi. Pridih zvena tamburic je pričarala Tamburaška skupina iz Pristave, Mlade strune. Ob tej priliki pa so se s prav posebnimi pesmimi predstavili še Fantje iz Pristave. Skratka, prireditev je odlično uspela in druženje po prireditvi je bilo nekaj posebnega. Otroci so vsem ženam v dvorani razdelili rože kot simbol drobne pozornosti on njihovem prazniku. Še posebej obdarjene so bile ženske, starejše nad 80 let, teh je bilo 9.

Tako je v majhni vasici sredi Prlekije, ki jo še vedno združuje srčnost ljudi, minila še ena od mnogih prireditev, v prijetnem vzdušju, ob klepetu, domačem prigrizku in dobri prleški kapljici.

In prav je tako, kajti:
"Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in na veselje.
Prava in ena sama, za vse življenje
."


Več v Kultura in izobraževanje