Prva spomladanska vožnja moto kluba Sobočki nagibači

Pred panoramsko vožnjo po Prekmurju so motoristi prejeli še blagoslov

Jože Žerdin, ponedeljek, 22. april 2013 ob 23:11
Soboški nagibači na blagoslovu motorjev

Soboški nagibači na blagoslovu motorjev

Lansko leto je v Murski Soboti nastal novoustanovljeni moto klub Sobočki nagibači, ki je nastal predvsem po združitvi dveh sorodnih moto klubov, ki sta delovala v mestu Murska Sobota. Namen je bil tudi v tem, kar jim je tudi uspelo, da so tako povezali motoriste iz domala celotnega Prekmurja ter tako popestrili številna motoristična dogajanja na domači prekmurski motoristični sceni.

Poleg številnih članov je v moto klub Soboški nagibači vključenih še veliko podpornikov in ostalih ljubiteljev motorjev. Prvo leto od ustanovitve so naredili marsikaj dobrega in koristnega za posameznika, ki poseduje dvokolesni motor. Njihovi motorji so razdeljeni po različnih serijah in moči. Lani so denimo opravili kar nekaj priložnostnih voženj po pokrajini ob Muri. Bili so na izobraževalno poučni vožnji na enem od avstrijskih moto cikličnih poligonov, kjer so spoznali številne novosti s področja cestno prometnih predpisov, kar jim je sicer bilo v veliko pomoč pri vožnjah. Tudi v letošnjem letu jih čaka niz voženj po domačih cestah, velik poudarek pa bodo dali samemu izobraževanju in varni vožnji. Dokaj tesno sodelujejo s Policijsko postajo Murska Sobota.

Prijetna adrenalinska vožnja z motorji je pravi »magnet« za vožnjo od spomladi do pozne jeseni. Tako se je okoli 70 članov moto kluba Soboški nagibači v soboto, 20. aprila, zbralo na množičnem blagoslovu pred cerkvijo sv. Nikolaja v Murski Soboti, kajti z blagoslovom motorjev in njihovih motoristov sta jim kaplan župnije Murska Sobota Gorana Merice in evangeličanski duhovnik mag. Leon Novak iz Murske Sobote, dala popotnico in jim zaželela veliko varne vožnje na cesti, nato so se skupno popeljali na prvo letošnjo panoramsko vožnjo po Prekmurju.

Po blagoslovu so se ob spremstvu svojih članov, ki so bili oblečeni v zeleno rumene odsevne jopiče, ki so skrbeli za varno vožnjo v prometu, motoristi od stolne župnijske cerkve popeljali po mestu Murska Soboto, nato jih je vožnja vodila skozi Moravske Toplice in Dobrovnik do Lendave. Popeljali so se med slikovite Lendavske gorice do najvišje točke, do Piramide, ter se ustavili za nekaj časa v vinotoču Cuk v Lendavskih goricah. S panoramsko vožnjo so nato pot nadaljevali skozi mesto Lendava, do Hotize, Črenšovcev, Beltincev in nazaj v Mursko Soboto, na Gregorčičevo ulico, kjer ima društvo svoj sedež.

Prva spomladanska vožnja motoristov je minila prijetno in sproščeno, kajti bencinski hlapi so Soboške nagibače »omamili« in letos jih bomo videvali veliko na pomurskih cestah, morda tudi na kakšnem treningu. Druženje so sklenili ob bograču in izmenjavi o prvi panoramski vožnji.


Več v Družabno