Izjava UE Ljutomer o pridobitvi dovoljenja za izpeljavo srečanja MK Samorog

UE Ljutomer je podala javno izjavo o zaustavitvi postopka o pridobitvi dovoljenja za izpeljavo 13. srečanja MK Samorog

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. maj 2013 ob 16:181
MK Samorog

MK Samorog

Po odpovedi moto srečanja MK Samorog, ki bi v Ljutomeru moralo potekati ta konec tedna, smo za uradno izjavo glede tega prosili Upravno enoto Ljutomer, ki je pristojno za izdajo dovoljenj za prireditve.
Lansko srečanje MK Samorog

Letos moto srečanja MK Samorog ne bo



Kot je znano, klubu iz UE ni uspelo pridobiti dovoljenja, zato so srečanje morali odpovedati.

V nadaljevanju je objavljen odgovor UE:

"V postopku pred izdajo dovoljenja za prireditev mora organizator na podlagi 16. člena Zakona o javnih zbiranjih (Uradni list RS, št. 64/2011-UPB5) izkazati, da je predvidel zadostne ukrepe za zagotovitev reda, varnosti življenja in zdravja udeležencev in drugih oseb. Kar pomeni, da je v postopku organizator dolžan dokazati, da bo prireditev izvedel varno za vse udeležence. Ker je organizator v vlogi navedel, da bo organiziral prireditev na prireditvenem prostoru, ki je bil označen kot gradbišče, na samem predvidenem prireditvenem prostoru, pa se je nahajala gradbena oprema izvajalca del (žerjav, elektro omarici, gradbeni elementi…) si je upravni organ pridobil mnenje Inšpektorata RS za promet, energetiko in prostor, Območne enote Maribor-Murska Sobota, Inšpekcijske pisarne Murska Sobota, iz katerega izhaja, da ima predvideni prireditveni prostor še vedno status gradbišča, in da stanje gradbišča in nedokončanega objekta ni v takem stanju, da bi ga bilo mogoče varno uporabljati.

Zaradi ugotovitve dejanskega stanja vseh zgoraj navedenih dejstev je tukajšnja upravna enota dne 17. 5. 2013 razpisala javno ustno obravnavo z ogledom predvidenega prireditvenega prostora. Med potekom obravnave pa je organizator odstopil od vloge za izdajo dovoljenja za javno prireditev. Glede na navedeno dejstvo je upravni organ v skladu z Zakonom o splošnem upravnem postopku dolžan zaključiti postopek s sklepom o ustavitvi postopka."

»Drugo leto pridobimo vsa dovoljenja, da bodo v Ljutomeru spet motoristi«
Srečanja torej letos ne bo, saj je časa za najdbo druge lokacije in pripravo vse potrebne dokumentacije, premalo. Ob tem je izjavo v imenu MK Samorog podal tudi predsednik kluba, Rihard Novak:

"Klub motoristov SAMOROG, se iskreno zahvaljuje vsem sponzorjem in ostalim, kateri ste nam pomagali pri organizaciji našega 13. srečanja. Ker nismo uspeli pridobiti soglasja upravne enote Ljutomer, žal moramo srečanje motoristov odpovedati. Vsem zvestim obiskovalcem našega srečanja pa obljubimo, da drugo leto pridobimo vsa dovoljenja, da bodo v Ljutomeru spet motoristi."

Nadaljnje aktivnosti kluba pa lahko spremljate na njihovi uradni spletni strani mk-samorog.com.


Več v Družabno