DeSUS izključil Danico Korošec, a stolčka ne misli predati

Danica Korošec je na seji, ki je ni bilo, povedala več o pritiskih in napadih ter o njeni izključitvi iz DeSUS-a

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. maj 2013 ob 22:3135
Danica Korošec

Danica Korošec

Na 18. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki bi morala biti v sredo, 22. maja, a je zaradi bojkota večine svetnikov ni bilo, so nekateri svetniki spregovorili o stanju v občini.
Olga Karba

Skupina svetnikov bojkotirala sejo



Na seji se je zbralo le 9 od 21 svetnikov, zato je seja bila nesklepčna in je odpadla. Dan prej so namreč svetniške skupine DeSUS, LDS, SDS, SLS, SD ter lista Mlada Prlekija v izjavi za javnost pojasnili, da se zaradi upravnega spora županje, ki ga je sprožila proti OS, sej do nadaljnjega ne bodo udeležili.

Na seji so bili prisotni Jožef Heric, Silvester Perko, Janez Kardoš, Janez Vencelj, Jože Panič, Anton Vrbnjak, Danica Korošec, Anton Heric in Ludvik Filipič, manjkali pa so Franc Rošker, Branko Smodiš, Damjan Bogdan, Aleš Lipovec, Andrej Lah, Sara Karba, Aleksander Kavčič, Jože Grantaša, Tihomir Babič, Robert Štefanec, Jože Klemenčič in Dušan Kosi.

»Če nisi z njimi, si proti njim«
Več o pritiskih in napadih je povedala svetnica Danica Korošec, ki so jo izključili iz DeSUS-a: "Povedala bi, kaj se je zgodilo meni kot članici DeSUS-a, ker pač ne razmišljam tako, kot želijo določeni ljudje, ki so na vrhu stranke. Povedala bom samo primer, na prejšnjem sestanku izvršnega odbora DeSUS-a je bilo govora o tem, kako se v občini nič ne naredi, kako se je realiziralo samo 8% vsega, da se zadolžuje, skratka samo negativno, samo slabo, ... Jaz sem samo gledala, kako in kaj. Prepričana sem, da isto delajo strankarski veljaki v drugih strankah in zavajajo svoje člane strank. Ne vem, kje imajo ljudje svojo glavo ali za kakšno ceno pač kimajo. Jaz pač nisem človek, ki bi kimala, ker hočem delati tako kot je treba in zagotovo nisem pripravljena za nobeno ceno samo kimati. Vršil se je pritisk name že lep čas, ker pač sem na strani županje, da me bodo poklicali na odgovornost itd."

"Če nisi z njimi, si proti njim in nimaš kaj iskati med njimi. Danes ko mi je gospa županja povedala, da je dobila mail, kjer ji sporočajo, da so me izključili iz stranke, sem po eni strani prav srečna, da se ne rabim truditi in sama dajati odstopne izjave. Po drugi strani pa sem res šokirana, da bremenijo gospo županjo s tem, da so mene izključili iz DeSUS-a. Kaj pa ima gospa županja z DeSUS-om? Jaz pa ki sem član DeSUS-a, izvršnega odbora, nadzornega odbora DeSUS-a v Ljubljani, do mene pa ni prišlo nobeno sporočilo," pa je povedala glede njene izključitve iz DeSUS-a.

Nadaljevala je: "Vsi, ki poslušate, si lahko mislite kako umazane in grde igre se gredo določeni veljaki v Ljutomeru in ki jim je figo mar za navadne ljudi, samo da si bodo razdelili določene stolčke, samo da bodo kadrovali, imenovali itn. pa nima veze če imaš za to izobrazbo ali ne."

Stolčka ne misli predati
Vzroke bo iskala tudi po pravni poti: "Razočana sem do konca, vendar dala se ne bom. Zagotovo se bom pritožila, kajti verjamem da sem delala dobro v DeSUS-u in v občinskem svetu. Vedno sem bila za stvari, ki so pozitivne, ki prinašajo razvoj, ki prinašajo razvojno perspektivo, ki dajejo vsem nek optimizem, da nekaj bo. Verjamem, da s tem nisem delala greha vsem občanom Ljutomera in ostalim. Zato ne mislim predati niti tega stolčka, želim biti pač potem kot neodvisna. Po pravni poti pa tudi poiskati vzrok, čemu tako ravnanje."

Celoten govor Koroščeve, si lahko ogledate tudi v spodnjem videu.


Več v Politika